mandag den 28. april 2014

Rekordmange læser til ingeniør i Århus

Med 1776 indskrevne studerende slår ingeniøruddannelserne i Århus alle hidtidige rekorder. Antallet er knap 20 procent højere end de 1499 indskrevne studerende på samme tidspunkt sidste år, og tallet er i øvrigt det højeste nogensinde.

"Det rekordstore antal studerende skyldes blandt andet det nye og styrkede samarbejde med Aarhus Universitet, som gør det muligt at læse til civilingeniør i Århus, og det har for alvor tiltrukket flere studerende. Samtidigt kan vi tilbyde flere nye uddannelser, senest diplomingeniøruddannelsen i Sundhedsteknologi", siger prorektor Keld Laursen fra Ingeniørhøjskolen.

Civilingeniøruddannelserne i fremgang
Blandt civilingeniøruddannelserne tager de studerende godt imod den nye uddannelse i mekanik, der oplever en fremgang på 50 %, alt imens bioteknologi og byggeri har tre– og firedoblet antallet af studerende indenfor det seneste år.

Civilingeniøruddannelserne udbydes af ASE, Aarhus School of Engineering, der danner rammen om det nye samarbejde mellem Aarhus Universitet og Ingeniørhøjskolen i Århus. Uddannelserne består af en toårig overbygning til den 3,5 år lange uddannelse som diplomingeniør eller en 3–årig teknisk bacheloruddannelse.

Bygning og maskinteknik topscorer
Ingeniørhøjskolens mest populære studieretninger målt på det samlede antal af studerende er bygning og maskin på diplomingeniøruddannelsen. Ifølge den nye opgørelse har de henholdsvis 336 og 228 indskrevne studerende. Begge retninger har desuden oplevet en fremgang på knap 10 procent i forhold til året før.

Ingeniørhøjskolen oplever også netop nu det største antal indskrevne studerende på skolens adgangskursus, der giver adgang til ingeniørstudiet for de, der ikke har de relevante adgangsgivende eksamener.

"Adgangskurset er en god fødekanal til vores ingeniøruddannelser. De studerende på adgangskurset har ofte en erhvervsfaglig baggrund, og den kombination er for alvor efterspurgt i erhvervslivet. Derfor er det meget positivt, at vi også ser en stigning af studerende her", siger Keld Laursen.

Lavt frafald
Ingeniørhøjskolen har stabiliseret frafaldet af studerende, da blot 13,6 procent af de studerende der startede i august 2008 har meldt sig ud fra deres studier. Det betyder, at Ingeniørhøjskolen nu sender langt flere ingeniører ud i samfundet.

"Til trods for finanskrisen er der stadig stor efterspørgsel på ingeniører, og da vores målsætning er at uddanne flere og bedre ingeniører til det danske samfund og det danske erhvervsliv, er det godt at se, at frafaldet blandt de unge daler. Især på første studieår, hvor mange erfaringsmæssigt falder fra," siger Keld Laursen.

Det lave frafald skyldes ifølge prorektoren, at de studerende i dag er langt mere målrettede. Samtidig har ingeniørhøjskolen sat større fokus på at styrke studiemiljøet samt en mere synlig studievejledning.

De nye studerende inviteres nu til en studiestartsamtale, og så har mentorordninger, hvor de studerende bliver tilknyttet erfarne ingeniører fra erhvervslivet eller ældre studerende, vist sig at være en stor succes.
I en undersøgelse fra februar måned fortæller 36 procent af de studerende, at mentorordningen har været med til at fastholde dem på studiet.
 

Læs mere her

tags: 2008, Aarhus Universitet, Århus, finanskrisen, uddannelse, erhvervslivet, teknologi, mentor, Ingeniørhøjskolen, bioteknologi, ingeniøruddannelse, ingeniørstudiet, studievejledning, mentorordning, studerende, rektor, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar