lørdag den 9. marts 2013

Dagens nyheder - Læs bla. om Studerende udtænker applikationer til 3D-lyd

Her er DSB's største skandaler
I denne uge var det et it-system, som DSB havde spildt penge på. Men det er langtfra den eneste sag. Her er listen
Læs mere her

Enhedslisten på vej med nyt principprogram
Enhedslisten revolutionære princip­program er i fuld gang med at blive lavet om
Læs mere her

Lærere skal stemple ind og ud, når de går på job
<p>Fremtidens gymnasielærer skal stemple ind om morgenen og ud om aftenen. Sådan lyder det i den nye overenskomst, der blev indgået i begyndelsen af februar mellem Akademikernes Centralorganisation (AC) og finansminister Bjarne Corydon. </p> <p>AC forhandlede på vegne af blandt andre Gymnasieskolernes Lærerforening (GL), og herfra er der blandede følelser i forhold til den nye aftale. </p> <p>»Vi er ikke glade for det her,« siger formand for GL Gorm Leschly. </p> <p>Han forudser, at det nye system vil give anledning til debat om lærernes arbejde og især om, hvordan de skal registrere deres timer og ikke mindst overarbejdstimer. </p> <p>Formand for Gymnasieskolernes Rektorforening Jens Boe Nielsen er enig i, at overarbejdstimer vil blive sværere at registrere. </p> <p>»Det vil blive sværere at få betaling for overarbejde, men lærerne har fået et lønløft, og det vil betyde, at der skal ske en effektivisering i deres arbejde,« siger han. </p> <p> </p> <h1>Fokus på undervisningen </h1> <p>Den nye aftale er et opgør med den hidtidige aflønning, hvor en lærer typisk fik et bestemt antal timer til undervisning og et bestemt antal timer til forberedelse, retning af opgaver og så videre. </p> <p>»Med det nye system er vi fri for, at vi skal finde ud af, hvor lang tid det tager, hver gang en lærer skal lave en opgave. Nu kan vi have fokus på undervisningen,« siger Jens Boe Nielsen. </p> <p>GL påpeger, at der er tale om et markant kulturskifte. </p> <p>»Det er et opgør med den fleksible arbejdskultur, som vi har været vant til,« siger Gorm Leschly.</p>
Læs mere her

Mere matematik –mindre biologi
Et nyt lovforslag skal give gymnasieelever mulighed for at vælge matematik frem for naturvidenskabelige fag
Læs mere her

Reallønnen falder for ingeniører i regionerne
Emner Løn http://karriere.jobfinder.dk/artikel/realloensfald-til-ingenioerer-i-regionerne-95 Heller ikke ingeniørerne på arbejdspladserne i de danske regioner fik en prangende overenskomst. Forventeligt, mener deres chefforhandler.
Læs mere her

Hver tredje ingeniør over 40 forventer lønnedgang
Emner Løn http://karriere.jobfinder.dk/artikel/hver-tredje-ingenioer-over-40-forventer-loennedgang-94 På trods af forholdsvis lav ledighed og stor efterspørgsel på ingeniører regner hver tredje ingeniør over 40 år med lønnedgang. Meget realistisk, mener DI.
Læs mere her

IDA ønsker det åbne demokrati – men tavsheden er larmende
Medlemmerne ønsker tydelige forskelle mellem de politiske lister, men konsensuspolitikken står måske i vejen.
Læs mere her

Faglighed, forretningssans og omgængelighed skaber vindere
http://karriere.jobfinder.dk/artikel/faglighed-forretningssans-og-omgaengelighed-skaber-vindere-93 Æren som Årets unge rådgiver deles i år af to unge ingeniører, Anne Rosborg og Kristoffer Vrang, der begge fremhæves for deres høje faglighed og gode forhold til kunder og kolleger.
Læs mere her

It-direktør mister sin danske opholdstilladelse efter konkurs
http://www.version2.dk/artikel/wunderkraut-direktoer-mister-opholdstilladelsen-efter-konkurs-50790 Da det svenske it-konsulentfirma Wunderkraut erklærede den danske afdeling for konkurs, stod direktøren uden opholdstilladelse, selvom hun har boet ti år i Danmark. Nu skal hun lyngiftes for at blive.
Læs mere her

Studerende udtænker applikationer til 3D-lyd
En auditiv turistguide var et af de gode bud på nye anvendelser af 3D-lyd, da det aalborgensiske lydfirma AM3D holdt maraton-ideudvikling med studerende.
Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar