søndag den 3. marts 2013

Ny overbygningsuddannelse - nye muligheder

Det bliver nu muligt for folk med en teknisk erhvervsakademiuddannelse at uddanne sig til professionsbachelor. Undervisningsministeren har netop godkendt en ny overbygningsuddannelse.

Har du en teknisk erhvervsakademiuddannelse, kan du nu blive bedre til at udvikle og designe industriprodukter, arbejde med koncept- og idéudvikling og lære at rådgive om bæredygtig produktion.

Med en ny overbygningsuddannelse får installatører, produktionsteknologer og andre med en lignede erhvervsakademiuddannelse nu mulighed for at videreuddanne sig til professionsbachelor i produktudvikling og teknisk integration.

Undervisningsminister Tina Nedergaard ser gode muligheder i uddannelsen.

Med den nye overbygningsuddannelse er der skabt endnu bedre mulighed for, at skabe den karrierevej, man ønsker sig. En uddannelse må ikke ses som en blindgyde, og derfor glæder det mig, at der er mulighed for at dygtiggøre sig inden for sit felt eller skifte spor, siger ministeren.

På uddannelsen lærer de studerende blandt andet om udvikling af bæredygtige og energirigtige produkter og om, hvordan de kan bruge forskellige teknologier til at løse problemer i virksomhederne. Samtidig får de kompetencer, som skal gøre dem i stand til at udvikle, designe og kontrollere et projekt fra idé til drift.

Overbygningsuddannelsen tager 18 måneder og er sammensat af projektforløb, hvor de studerende bruger deres tværfaglige tilgang fra tidligere uddannelser. Uddannelsen indeholder også praktik.

Professionsbacheloruddannelse i produktudvikling og teknisk integration (overbygningsuddannelse)

Varighed: 1½ år (90 ECTS point)
Ansøger: Professionshøjskolen UC Nordjylland

Udbud:

- Professionshøjskolen UC Nordjylland (udbud i Ålborg)
- Erhvervsakademi Århus (udbud i Århus)
- Erhvervsakademi Lillebælt (udbud i Odense)
- Erhvervsakademi Købehavn (udbud i Kbh. N)
- Professionshøjskolen VIA UC (udbud i Horsens)

Formål/erhvervssigte: Formålet med uddannelsen er at videreudvikle erhvervsakademi¬uddannede inden for produktions- og teknologiområdet. Uddannelsen kvalificerer den studerende til selvstændigt at kunne integrere forskellige teknologier og vidensformer i forbindelse med arbejdsopgaver inden for udvikling og konstruktion af tekniske systemer og produkter.

Den færdiguddannede professionsbachelor vil kunne varetage tværfaglige teknisk betonede ledelsesopgaver.

Yderligere oplysninger
Peder Michael Sørensen, Kontorchef, Tlf. 3392 5764/ 2371 4540

Læs mere her

tags: Århus, Horsens, uddannelse, Odense, Nordjylland, selvstændig, virksomhed, teknologi, Lillebælt, energi, studerende,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar