torsdag den 7. marts 2013

Gastronomi og ernæring på CV et

Ny efteruddannelse i Gastronomi og Ernæring vil lære restauranter, cateringfirmaer samt institutions- og storkøkkener at kombinere velsmag med sundhed og at skelne mellem godt og dårligt fedt. Efteruddannelsen udbydes af LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

At få folk til at spise sundt er en god forretning færre sygedage på arbejdspladsen og besparelser på hospitalerne pga. kortere sengetider er nogle af de mest oplagte eksempler. Først og fremmest skal maden smage godt og se lækker ud, men hvordan skal maden tilberedes og præsenteres for, at vi får lyst til at sætte tænderne i den mad, vi får i kantinen, på hospitalet, på skolen eller på restauranten Og hvordan kan man udnytte bioaktive komponenter som for eksempel ingefærs evne til at øge mæthedsfølelsen og chilis evne til at øge forbrændingen

Masteruddannelsen i Fødevarekvalitet og sikkerhed ved Københavns Universitet tilbyder nu en mulighed for specialisering i Gastronomi og Ernæring for at sætte fokus på disse spørgsmål.

Meget er vundet ved, at man spiser godt, og det kræver at spisestederne institutioner og restaurationsbranchen hele tiden følger med og dygtiggør sig med den nye viden, der produceres i forskningen. Vi vil gerne tilbyde muligheden for at arbejde med og forske i, hvad der gør mad sundt, appetitligt og lækkert, og i øvrigt at arbejde inden for nogle af de seneste trends som eksempelvis molekylær gastronomi i samarbejde med repræsentanter for toppen af den gastronomiske scene, fortæller Jesper Lassen, der er lektor og studieleder på Masteruddannelsen i Fødevarekvalitet og sikkerhed.

Uddannelsen er tilrettelagt som et deltidsstudie over tre år, som kan følges sideløbende med et fuldtidsarbejde.

Udover appetit og velsmag sætter den nye efteruddannelse fokus på, hvordan sammensætningen af kosten har indflydelse på optaget af næringsstoffer og , hvordan de store grupper af næringsstoffer som protein, fedt og kulhydrater optages og omsættes.

Vi vil gerne skærpe fokus på, at fedt ikke bare er fedt og protein ikke bare er protein. Ansvarlige i cateringsektoren og den dertil svarende kommunale sektor med storkøkkendrift kan med afsæt i den seneste forskning få fornyet og udvidet deres indsigt i de forskellige næringsstoffer i forhold til almindelig kost og i forhold til kost beregnet på f.eks. ældre, handicappede eller syge, som har særlige ernæringsbehov, siger Jesper Lassen.

Masteruddannelsen med specialisering i Gastronomi og Ernæring har åbent for ansøgere indtil 1. juli 2010. Uddannelsen vil fremover optage studerende hvert 3. år.

Læs mere her

tags: hospital, 2010, København, restaurant, uddannelse, videnskab, efteruddannelse, studerende, handicap, ernæring, Københavns Universitet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar