lørdag den 9. marts 2013

Hørby-elever til NM i håndbold

Der er masser af idræt på Hørby Efterskole. Senest har skolens håndbold været i ilden i forbindelse med det nordjyske mesterskab for efterskolehold, der i år blev afholdt på Onsild Idrætsefterskole.

- NM er en tilbagevendende begivenhed i aktivitetskalenderen, fortæller håndboldlærer Line Højholt og understreger, at det er en god motivation for eleverne at have et stævne som NM at arbejde hen imod. Ud over NM har håndboldeleverne fra Hørby Efterskole i løbet af året deltaget i DGI Turneringen.

Håndboldholdene på Hørby består af en god kombination af øvede og uøvede spillere, hvor læringen i tråd med den læringsmodel, eleverne møder i skolehverdagen på Hørby foregår med forskellige tilgange og på forskellige niveauer.

- Umiddelbart forbinder man måske ikke håndbold med, at man f.eks. skal tegne, forklarer Louise Gregersen, der i en årrække har undervist i håndbold på Hørby, men det giver eleverne et visuelt overblik over banen, hvilket er vigtigt at have med i baghovedet, når man i kampens hede skal udfylde sin plads på holdet. Det centrale i undervisningen er selvfølgelig at få spillet en masse håndbold, men skal eleverne udvikle deres evner for spillet hører det med, at man skal se og evaluere kampe, lave gruppeopgaver med strategiudvikling osv.

Ved NM i Onsild kom både Hørbys drenge- og pigehold så langt som til semifinalerne, hvor begge hold blev nummer to i dagens turnering.

Også for de øvrige idrætsfag på Hørby er der travlhed for tiden, når skolen dels er vært for NM i Floorball og efterfølgende NM i Volley. Begge stævner er for efterskolehold, hvorfor både hallen på Hørby Efterskole og de omkringliggende haller i nær fremtid vil blive befolket med sportsudøvende efterskoleelever.

Læs mere her

tags: mesterskab, håndbold, strategi, undervisning, motivation, strategiudvikling, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar