lørdag den 30. marts 2013

Stort behov for mini-MBA i bestyrelsesuddannelse

Unikt forløb skabt af Hildebrandt & Brandi samt Netværk Danmark får ros fra flere ledere for at sikre ballast til de store udfordringer, som danske virksomheders bestyrelser har i de nærmeste år

Timingen kunne næsten ikke være bedre, da bestyrelsesrådgiverne Hildebrandt & Brandi samt det faglige ledernetværk, Netværk Danmark, lancerede en ny, omfattende bestyrelsesuddannelse sidste år.
- Med krisen gik det op for mig, at dit bestyrelsesansvar skal tages meget alvorligt, og for at være bedre klædt på til opgaven, søgte jeg en uddannelse og valgte Hildebrandt & Brandis samt Netværk Danmarks Executive Program, som har stærke kræfter og netværk bag, siger Anne Marie Skov, Vice President, Communications, Carlsberg Breweries.
Hun er blandt de 22 deltagere på det første eksklusive hold på den i øjeblikket mest komplette bestyrelsesuddannelse i Danmark.
- Med en kombination af grundlæggende og avancerede begreber præsenteret af akademisk funderede gæstelærere og os selv samt en gruppe af meget kompetente ledere på holdet, har vi skabt en mini-MBA for bestyrelsesmedlemmer, forklarer adm. direktør Søren Brandi, Hildebrandt & Brandi.
- Vi har lyttet til mange ledere og bestyrelser, som har talt om et massivt behov for en grundig uddannelse, og vi har udvalgt temaerne nøje ud fra de udfordringer, bestyrelserne står med. Derfor vægter vi strategi og forandringskompetence højt, forklarer professor Steen Hildebrandt.

Stigende nødvendighed
Bestyrelsesuddannelsen er opbygget med fem undervisningsmoduler og fire netværksmøder ind imellem, hvor netop teorien bliver debatteret ud fra praktiske, konkrete cases fra deltagernes hverdag.
- Vi arbejder bevidst med at få deltagerne til at øve sig på hinandens cases, for på den måde afstemmer de selv normen for, hvad der er godt bestyrelsesarbejde, forklarer Søren Brandi.
Margrethe Lyngs Mortensen, Kommunikations- og Marketingdirektør ved NCC Construction Danmark, værdsætter den arbejdsform.
- Det bedste har været diskussionerne om ledelse og om bestyrelsens rolle og opgaver i forhold til direktionen. Jeg kommer fra en virksomhed med 25.000 ansatte men stadig med én fælles kultur. Det har været godt at få indblik i mange andre holdninger i mødet med de øvrige deltagere, forklarer hun.
Netværksdirektør Peter Eriksen Jensen, som er tovholder på forløbet og selv erfaren topleder og bestyrelsesmedlem, forudser et stort behov for kvalificerede bestyrelsesmedlemmer de nærmeste år.
- Vi vil se en bølge af generationsskifter i mange danske virksomheder, og det vil øge nødvendigheden af at få familiebestyrelserne suppleret med kompetente personer udefra. Her er det ikke tilstrækkeligt at vælge et navn til sin bestyrelse. Det bliver vigtigere at se på, hvilke kvalifikationer der er behov for i forhold til virksomhedens livscyklus og den direktion, der leder virksomheden, siger han.

En dyb og bred uddannelse
Fakultetet bag uddannelsen har sat sig det mål, at det skal være en eksklusiv og helhedsorienteret uddannelse, som kan fungere som en overbygning på de kortere kurser og målrettede forløb, som Hildebrandt & Brandi tilbyder, samt det netværksarbejde, der foregår i bestyrelsesnetværket i Netværk Danmark.
- Ny viden bliver ikke forankret af enetaler på konferencer. Bestyrelsesuddannelsen strækker sig over et længere forløb, hvor vi bliver involveret i konkrete cases og skal bruge den teori, vi har lært. På den måde får vi læringen ind under huden, forklarer Verner Bentzen, Vice President, Novo Nordisk A/S.
Erik Wendelin, bestyrelsesformand og ejerleder i Wencon ApS supplerer:
- Steen Hildebrandt og Søren Brandi er fænomenale undervisere, vi har haft dygtige gæstelærere, og gruppearbejdet er inspirerende. Netværksmøderne giver meget, fordi vi med tiden har fået tillid til at turde tale åbent om vore udfordringer.
Bestyrelsesuddannelsen er for alle ledere, som ønsker at kunne gå ind i mellemstore virksomheder og være med til at gøre dem bedre, og Peter Eriksen Jensen mener bestemt, at også fuldtidsbestyrelsesmedlemmer vil have gavn af uddannelsen.
- Selv erfarne ledere har brug for konstant videreuddannelse, opdatering på det sidste nye og at få deres CV styrket, og det er netop, hvad bestyrelsesuddannelsen giver, siger Peter Eriksen Jensen.
2010-holdet begynder til marts, og fakultetet vil igen sammensætte et hold med vidt forskellige kompetencer og fra forskellige størrelser af virksomheder. Målet er også i tråd med Corporate Governance igen at optage næsten lige mange kvinder og mænd.
- Jeg har ikke brugt netværk så meget, men her mærker jeg et stærkt hold, som det pludselig kan blive særdeles værdifuldt at kunne trække på, vurderer Peter Hermansen, bestyrelsesformand og hovedaktionær i EXHAUSTO A/S.
- Vi, der har været på bestyrelsesuddannelsen, kommer ud som agtpågivende og aktive bestyrelsesmedlemmer, som der er behov for i alle bestyrelser, vurderer han.

FAKTA
Den professionelle bestyrelse
Executive Program
Bestyrelsesuddannelsen strækker sig over et år fordelt på to kalenderår.
Den består af fem to-dages sessioner med undervisning og netværksmøder. Imellem sessionerne mødes deltagerne til et netværksmøde for at arbejde konkret med de indlærte temaer.

Temaerne på uddannelsen er:
Bestyrelsens rolle jura og praksis Strategi Forandringsledelse Scenarier Organisations- og ledelsesudvikling Risikostyring Krise og kommunikation Globale udfordringer Bestyrelsen i udvikling
Uddannelsen afsluttes med deltagerbevis eller certificering efter eget valg.
Pris for uddannelsen: 79.500 kr.
Holdet fortsætter som netværksgruppe under Netværk Danmark, så læringen kan forankres og videreudvikles

Hildebrandt & Brandi A/S rådgiver indenfor strategisk ledelse og forandringsprocesser. Virksomheden har en række højtuddannede rådgivere tilknyttet til at hjælpe bestyrelser, direktioner og ledelser med at manøvrere langsigtet i en kortsigtet verden.
Læs mere på www.hildebrandtbrandi.com

Netværk Danmark A/S er Danmarks største faglige netværk for top- og mellemledere i dansk erhvervsliv. Netværk Danmark har ca. 3500 medlemmer fra 1800 virksomheder, og de sidder fordelt i 25 forskellige typer af netværk. Læs mere på www.nd.dk.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, Carlsberg, direktør, uddannelse, bestyrelsesformand, bestyrelsesmedlem, virksomhed, Novo Nordisk, kommunikation, strategi, undervisning, generationsskifte, NCC, stemmer,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar