tirsdag den 25. august 2015

TVM og If forsikring udvikler nyt Talent program

Jesper Askjær, If Forsikring: "I den globale konkurrence er det nødvendigt at satse ekstra på de særligt dygtige. Som nordens største forsikringsselskab er det vigtigt, at vi på kryds af lande og forretningsområder, formår at stå sammen og satse på fastholdelse og udvikling af alle vores medarbejdere.

Vi erkender også at nogle medarbejdere er mere talent– og betydningsfulde end andre og derfor kræver særlig opmærksomhed.

Særlig opmærksomhed betyder at vi formår at tænke mere end blot klassisk kompetenceløft.

Vi har i dag et fantastisk If Acadamy, som stortset kan tilbyde alle former for faglig og personlig udviklingskurser og som i 95% af alle tilfælde dækker vores kompetence og udviklingsbehov. Et kompetenceprogram som sker i tæt samarbejde med såvel interne som eksterne konsulenter og undervisningsinstitutioner fra primært de nordiske lande.

If Acadamy har primært som fokus og mål, at UDVIKLE vores talentfulde medarbejdere, fra det som i øjeblikket er kendt. Det kan være et behov for generel ledertræning eller specifikt at blive bedre til kommunikation, præsentation, strategisk planlægning, coaching m.m. Det kalder vi klassisk kompetenceløft i If og som er en vigtig del af vores opbygning af en præstationskultur.

En anden vigtig del, er vores evne til at gøre vores mest talentfulde medarbejdere endnu mere effektive. Vi tror på, at talenter har en særlig drivkraft til at blive endnu bedre. At de kommer på arbejde for at få et beriget jobindhold og jobliv. At talent er noget, der er i bevægelse hele tiden og at det er på den psykologiske del, talentet adskiller sig.

Med denne overbevisning giver det rigtig god mening for os, at fokusere på at FRIGIVE talent i form af ikke erkendte resourcer, fremfor at UDVIKLE færdigheder, som de allerede performer over gennemsnittet. Psykologisk handler det om at træne talenternes OPMÆRKSOMHED mod at udvikle sig i retning af større proaktivitet og selvledelse, ved at søge formål og mål med ens valg i livet.

Det overordnede mål for talent programmet er derfor, at alle oplever den positive betydning ved indsigt i og erkendelse af egne uudnyttede ressourcer – viden om de blinke vinkler, og hvordan den enkelte såvel som If kan benytte disse fremover.

I samarbejde med TVM, er det nu lykkedes os at udvikle et, efter vores overbevisning, enestående program som alene sigter mod "at frigive talent" og som kan favne en meget kompleks gruppe af talenter. I år har vi nomineret 26 talenter. Det er et mix af specialister, projektledere og ledere på flere forskellige organisatoriske niveauer i 7 forskellige lande. Vilkår som ikke har gjort produktudviklingsfasen lettere. Men selvom vi havde indledt dialog med flere andre, og særdeles anerkendte og respekterede konsulent– og uddannelsesinstituationer, var vi aldrig i tvivl om konceptet og derfor hvem som til slut skulle være vores hovedleverandør. TVM.

TVM kender vi særdeles godt fra andre interne træningsprogrammer i If. De leverer altid en top professionel og 110% engageret indsats og da de samtidigt formåede at imødekomme og videreudvikle vores grundtanker, var valget enkelt.

Vi glæder os således til at startet programmet op til oktober og eftersom talentudvikling er et målrettet ledelsesværktøj og en stor investering, hvor effekten skal kunne dokumenteres og aflæses på bundlinien, gælder vi os til at følge programmet over de næste 12 måneder."
 

Læs mere her

tags: uddannelse, forsikringsselskab, kompetenceløft, psykologi, kommunikation, strategi, undervisning, projektleder, sprog, konkurrence, værktøj, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar