tirsdag den 11. august 2015

Vi vil altid holde kontakten ved lige

Dette løfte giver mange efterskoleelever hinanden i disse dage, hvor det bedste skoleår i deres liv nærmer sig sin afslutning. Den kun 17–årige unge iværksætter og forhenværende efterskoleelev, Simon Elkjær har åbnet muligheden for, at de kan holde deres løfter. Han har nemlig skabt netværket EfterskoleCentrum.dk for kommende, nuværende og forhenværende elever.

"Meningen er, at man har mulighed for som elev at snakke fra den ene efterskole til den anden," fortæller Simon Elkjær, som selv ledte efter et netværk som dette, da han sidste år gik på efterskole, "så kan man udveksle erfaringer og oplevelser, og de gode ideer, som opstår på én skole kan sprede sig til flere." Kommende elever kan skabe kontakter og tyvstarte på diverse glæder ved et efterskoleophold ved at høste andres gode historier og oplevelser derfra og evt. mødes online med nogen, som de senere kan komme på skole med. Når opholdet er slut, kan efterskolevenner bruge forumet til at bevare kontakten med hinanden.

Efterskole er in

Antallet af elever på de over 250 forskellige efterskoler i Danmark er steget med over 20% på bare 5 år, så behovet for et forum som Efterskolecentrum.dk er stigende. "Men det er slet ikke kun under selve opholdet, man får noget ud af at have gået på efterskole," mener den unge initiativtager, "Et enkelt efterskoleår går alt for stærkt for et individ, og man oplever rigtig, rigtig meget og bliver fyldt med nye mange indtryk. Man møder nye venner og udvikler sig meget som person både socialt, bogligt, mentalt, og man får samtidig styrket sine hobbyfærdigheder."

Gratis kvalitet

Alt på efterskolecentrum.dk er gratis, og det er meningen at det skal forblive på den måde. Selvom Simon Elkjær driver sin egen virksomhed, er EfterskoleCentrum.dk ikke et kommercielt projekt. Det bliver lavet i fritiden og med hjælp fra frivillige. "Det behøver ikke at koste penge for at være kvalitet" udtaler Simon Elkjær, "Dog kræves der at man opretter sig som bruger, hvilket også er gratis, så der kan holdes styr på, at der ikke bliver skrevet noget anstødene o.l."
Simon Elkjær har fået lidt økonomisk og praktisk hjælp af virtuelle kammerater fra et andet netværk, nemlig Martin Thorborgs iværksætternetværk Amino.dk. Disse iværksættere har hjulpet kvit og frit for at bakke op om Simon Elkjærs initiativ.

Fakta:
EfterskoleCentrum.dk er en gratis netværks portal for at skabe eller holde kontakten ved lige for kommende, nuværende og forhenværende efterskole elever.
 

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, portal, Martin Thorborg, virksomhed, penge, efterskole, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar