Det viser en undersøgelse gennemført for Region Hovedstaden
Velfungerede gymnasier har en målrettet strategi
Bestyrelser, resultatkontrakter og målrettede strategier er med til at skabe velfungerende gymnasier, hvor flere elever gennemfører og får højere karakterer. Det viser en undersøgelse, som AKF og CSER har gennemført for Region Hovedstaden, og som offentliggøres i dag.
Fællestræk mellem gymnasier med lavt frafald og høje karaktergennemsnit
Undersøgelsen bygger på studier af otte gymnasier fra hovedstadsregionen, som klarer sig godt i forhold til at fastholde elever og sikre dem høje karakterer ved afgangseksamen. Forskerne bag undersøgelsen ser en tydelig tendens blandt de gymnasier, de har undersøgt:
Professionel ledelse giver motiverede elever
- Hvis rektor og bestyrelse arbejder tæt sammen, og rektor fungerer som en slags administrerende direktør, ser det ud til at have en positiv virkning på hele gymnasiet. En klar strategi, som ledelse og lærere bakker op om, giver både engagerede lærere og motiverede elever, fortæller Niels Egelund, som er en af forskerne bag rapporten.
Politikere vil anvende den nye viden aktivt
Den nye viden vil Region Hovedstadens politikere bringe videre i arbejdet med at udvikle og forny ungdomsuddannelserne i regionen:
Lektiefængsler kan hjælpe flere gennem uddannelsen
- Nu har vi dokumentation for, at det rykker noget, hvis bestyrelse, ledelse og lærere er enige om målene for skolen og har fokus på have differentierede faglige og sociale tilbud til deres elever. Lektiefængsler, turboforløb og ung-til-ung-netværk er eksempler på initiativer, som kan være med til at hjælpe flere til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Vi vil gerne være med til at tage budskaberne fra denne undersøgelse videre, så vi skaber bedre rammer for, at flere elever gennemfører gymnasiet med gode resultater,? siger Marianne Stendell, der er formand for Region Hovedstadens Uddannelses- og forskningsudvalg.
Lær af de gode eksempler
Forhåbentlig kan undersøgelsen virke som inspiration for andre gymnasier både i hovedstadsregionen og i resten af landet. Selveje og taxameterordninger har nemlig gjort det ekstra vigtigt for skolerne at fastholde elever.
Hjælp og støtteordninger skal tænkes ind i gymnasiets strategi
- Mange gymnasier har indført en lang række tilbud om lektiehjælp og støtteordninger for elever, der har det svært, for at de ikke falder fra. Undersøgelsen peger på, at det virker, hvis det er tænkt ind i den samlede strategi for gymnasiet, siger Jill Mehlbye, programleder i AKF.
Yderligere oplysninger
Niels Egelund, direktør i Center for strategisk Uddannelsesforskning, mobil 4029 1669
Jill Mehlbye, programleder i AKF, mobil 2344 1908
Marianne Stendell, formand for Region Hovedstadens Uddannelses- og forskningsudvalg, mobil 23 41 01 57
Læs mere her
tags: direktør, politi, uddannelse, hovedstad, Region Hovedstaden, gymnasiet, rektor, strategi, Forsker,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar