mandag den 5. april 2010

DEF: Forbrugerpolitik må ikke glemme stigende el-forbrug

DEF: Forbrugerpolitik må ikke glemme stigende el-forbrug Dansk El-Forbund hilser økonomi- og erhvervsminister Lene Espersens (K) forbrugerhandlingsplan velkommen, men efterlyser ambitiøse retningslinjer for at bringe danskernes strømforbrug ned.

- Vi ser det som et stort fremskridt, at energirådgivning nu ser ud til at blive en del af de nye bygningsreglementer, siger Dansk El-Forbunds forbundsformand, Jørgen Juul Rasmussen.

Tirsdag fremlagde økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen en handlingsplan, der skal styrke forbrugernes stilling på en lang række områder. Men Dansk El-Forbunds formand ser gerne, at regeringen bliver endnu mere ambitiøs, når det gælder om sikre danske forbrugere mulighed for at nedbringe energiforbruget i deres husstande.

- Vi mener, at i forbindelse med køb og salg af boliger bør tilstandsrapporten også omhandle energiforbruget, siger Dansk El-Forbunds forbundsformand.

Der har i længere tid været fokus på at reducere energiforbruget i danske husstande. Men det er især varmeforbruget, der er blevet arbejdet på at nedbringe. Hvis energiforbruget i de danske hjem skal skrues endnu længere ned end det er nu, skal elektrikerne på banen, så danskerne også kan blive vejledt i, hvordan strømforbruget kan nedbringes, mener Jørgen Juul Rasmussen.

- Elektrikerne er nogle af dem, der kan vejlede folk i, hvordan de skal bruge mindre energi. I Dansk El-Forbund har vi allerede sat en proces i gang om at uddanne og efteruddanne energivejledere, siger Jørgen Juul Rasmussen.

Energibesparelse er et område, hvor der i fremtiden vil blive større behov for elektrikere, vurderer forbundsformanden.

Fakta om Dansk El-Forbund:

Dansk El-Forbund organiserer over 30.000 elektrikere og faglærte inden for beslægtede faggrupper, som blandt andet alarm- og sikkerhedsteknikere. Dansk El-Forbund arbejder for at forbedre arbejdsvilkårene på arbejdsmarkedet.

Forbundet blev grundlagt i 1893 og er medlem af LO. Dansk El-Forbund har hovedkontor på Frederiksberg og 14 lokale afdelinger over hele landet og udgiver fagbladet Elektrikeren.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar