søndag den 11. april 2010

Studenterrådet ved Københavns Universitet kræver fejlfri eksaminer på medicinstudiet

I dag, d. 7. april 2010, skriver dagbladet Politiken på deres forside om omfattende rod med de medicinstuderendes eksaminer på Københavns Universitet (KU).
Studenterrådet ved Københavns Universitet mener, det er problematisk, at de studerende ikke sikres ordentlige vilkår til eksamen og til at gennemføre deres uddannelse på ordentlig vis.
Bjarke Rubow, Næstformand for Studenterrådet ved KU, udtaler:

Eksemplet på medicinstudiet er et grelt tilfælde, men ikke et enkeltstående tilfælde på fejl begået af administrationen på Københavns Universitet (KU). Hvert år er KU underlagt en administrativ besparelse på 2 % og sammenlagt med de store besparelser på budgettet for 2010, skaber det en enorm grobund for fejl, som dem, vi ser på medicinstudiet. Det er uholdbart, at man sparer så meget og det kan ikke undgå at få konsekvenser for uddannelsernes kvalitet .

Bjarke Rubow udtaler yderligere:
Mange studerende oplever fejl og forsømmelser i hverdagen. Fejl der kan have alvorlige konsekvenser for deres studie og i slemme tilfælde føre til, at den studerendes gennemførelsestid bliver forlænget.

De store besparelser på Københavns Universitet har de seneste måneder ført til protester fra Studenterrådet ved KU og bla. de studerende på Det Naturvidenskabelige Fakultet, Det Biovidenskabelige Fakultet og Det Farmaceutiske Fakultet.

Mathias Kølvraa, stud. med. på 5. semester og aktiv i Sundrådet (fakultetsrådet for SUND), siger:

Til 5. semester eksamen oplevede vi, at næsten halvdelen af anatomi spørgsmålene blev taget ud og det er ikke uset med spørgsmål uden for pensum eller ren kopi af tidligere år. Ved integreret eksamen, hvor alle fag eksamineres til samme eksamen, kan man ikke tage en del om, hvis der er fejl i den. Men når man skal undervise i det samme pensum på kortere tid og til flere studerende, er det da ikke forbavsende, at underviserne begår fejl. udtaler Mathias Kølvraa.

----

Kontakt:
Bjarke Rubow, næstformand for Studenterrådet ved KU, 60893526, bjarke.tr@gmail.com
Mathias Kølvraa, medicinstuderende, 61272914, thegrimreaper1984@gmail.com

Fakta:
Bjarke Rubow, 23 år og læser Europæisk Etnologi på 4. semester.
Mathias Kølvraa, 26 år og læser Medicin på 5. semester

Fakta om Studenterrådet ved Københavns Universitet:
Studenterrådet ved Københavns Universitet er den repræsentative og uafhængige studenterorganisation på Købehavns Universitet (KU) og har eksisteret siden 1912. Studenterrådet ved KU samler fagrådene på de enkelte fag, fakultetsrådene på de enkelte fakulteter og repræsentere derigennem de studerende på KU.

Fakta om Sundrådet:
Sundrådet består af studenterrepræsentanter fra alle uddannelserne under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og basisgrupperne på Panum. Sundrådet er samarbejdsorgan mellem dekanatet og de studerende på Panum. Dekanen og Sundrådet afholder jævnligt møder, hvor generelle sager tages op, fx. forbedring af kantinen, studiemiljøet på Panum og biblioteksforhold.

Eksterne links.
http://politiken.tv/nyheder/indland/article941021.ece
http://politiken.dk/uddannelse/article940655.ece
http://uniavisen.dk/politik/nedskaarne-medicinere-i-blodbad

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar