tirsdag den 13. april 2010

Farmaceut-uddannelse til Odense

Syddansk Universitet starter efter sommerferien den første farmaceutuddannelse uden for hovedstaden
Syddansk Universitet lancerer nu en ny farmaceutuddannelse, som kan afbøde den generelle mangel på farmaceuter i Danmark.
Universitetet imødekommer dermed et stort ønske fra medicinalindustrien, sygehuse og apoteker om en farmaceutuddannelse vest for Storebælt.

Uddannelsen, der starter efter sommerferien, får plads til 90 studerende. Den treårige bachelor tages på naturvidenskab, mens det toårige kandidatforløb foregår på sundhedsvidenskab, så de to fakulteter har et tæt parløb om uddannelsen.

Der udbydes to profiler på kandidatuddannelsen: Klinisk farmaci og teknologisk farmaci.
Klinisk farmaci efterspørges af apoteks- og hospitalsvæsenet for at sikre patienterne den bedst mulige medicinering og minimere risikoen for bivirkninger og medicineringsfejl.
Netop i disse år er der fra politisk hold øget opmærksomhed på faktorer, der kan optimere udbyttet af lægemiddelbehandling til gavn for både sundhed og samfundsøkonomi.

Teknologisk farmaci handler om lægemiddeludvikling og fremstilling, både industrielt og til den enkelte patient. Tyngden ligger inden for drug transport and delivery der fokuserer på, hvordan lægemidler optages i kroppen, og hvordan stoffernes behandlingsmæssige potentiale kan optimeres, blandt andet gennem nanoteknologi.

Løft til biotek i Syddanmark

Medicinalvirksomhederne har tilkendegivet, at de er meget interesserede både i den kliniske og den teknologiske profil, fordi kandidaterne med disse profiler er særligt efterspurgte, og virksomhederne vurderer, at det forskningsmiljø, som opstår i skæringsfeltet mellem de to profiler, vi være så stærkt, at det på længere sigt kan bane vejen for nye højteknologiske virksomheder inden for biotek- og medicinalindustrien i den syddanske region.

Det er universitetets ekspertise inden for kemi, biokemi og klinisk farmakologi samt den nyetablerede teknologiske farmaci, der har gjort det muligt at udvikle en fynsk farmaceutuddannelse.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar