mandag den 12. april 2010

Norsk rektor i spidsen for nyt, dansk dyrehospital

Tidligere rektor for Norges veterinærhøgskole, Lars Moe, er ansat pr. 1. april 2010 som institutleder for Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme på LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Lars Moe vil i sit nye virke være særligt optaget af at opbygge et nyt, ambitiøst dyrehospital for mindre husdyr, som fra januar 2011 skal fungere som ledende henvisningshospital for dyreejere og samtidig give landets dyrlægestuderende endnu bedre forsknings- og uddannelsesmuligheder.

Når det nye dyrehospital for mindre husdyr står klar til januar som en del af LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet, vil det både virke som ledende henvisningshospital for mindre husdyr og samtidig danne rammen for forskning og uddannelse af fremtidens dyrlæger:

- De nye faciliteter vil give de studerende endnu bedre træning og uddannelse, så vi sikrer, at vi også i fremtiden kan imødekomme behovet for dygtige dyrlæger, der er gode til at diagnosticere, behandle og kommunikere med dyreejerne, siger Lars Moe .

Lars Moe vil som institutleder arbejde målrettet for at styrke forskningen i biomedicin. Sygdomme hos mindre dyr kan nemlig bruges til at skabe mere viden om samspillet mellem forskellige miljøpåvirkninger og genetiske dispositioner for sygdomme. Og det vil i fremtiden kunne identificere nye årsager til sygdomme som kræft og sukkersyge og dermed bane vejen for nye behandlingsmetoder for både dyr og mennesker.

På LIFE glæder man sig over perspektiverne i det kommende dyrehospital:

- Med Lars Moe som daglig leder vil hospitalet både kunne behandle syge dyr efter den nyeste viden om trivsel og velfærd og samtidig bidrage til at løfte forskningen og uddannelsen i veterinærmedicin op på et endnu højere niveau, siger dekan på LIFE, Per Holten-Andersen.

Lars Moe vil som leder trække på sin mangeårige erfaring som anerkendt forsker og professor i mindre husdyrs sygdomme samt sin brede ledererfaring som rektor for Norges veterinærhøgskole gennem en årrække. Lars Moe bestrider også ansvarsposter i en lang række styrelser og råd, bl.a. Norges Forskningsråd. Han har desuden gennem ti år arbejdet som dyrlæge for Norges blindeforbunds hundeskole.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar