mandag den 26. april 2010

Skipperskole i Skagen får 9,7 mio. kr. fra EU

Skipperskolen i Skagen oplever en så stor søgning til de forskellige uddannelsestilbud, at de nu bygger en ny skole med 9,7 mio. kr. i støtte fra EU s regionalfond

Skagen Skipperskole, den eneste skipperskole i Danmark, har de seneste år oplevet en stadig større søgning til skolens fiske- og sætteskipperuddannelser samt til deres efteruddannelseskurser i radio og navigation. Det får nu skolen til at bygge ny skole på Skagen Vesthavn.

Skoleleder på Skagen Skipperskole, Jørgen Chr. Jensen:
- Med en ny skole ønsker vi at give et kompetenceløft til dansk fiskeri og søfart. Skolen skal blandt andet huse en ny simulator, så vi i Danmark kan blive endnu bedre til økonomisk og miljømæssig bæredygtig sejlads.

En ny simulator i navigation og skibsføring, som bygger på den nyeste teknologiske viden skal være med til at gøre skolen til ikke alene Danmarks men Nordens bedste skipperskole. Skolen arbejder også med en idé om at blive rugekasse for iværksættere inden for Det blå Danmark.

Skolen skal sikre, at Nordjylland fastholder og udvikler sin position som Danmarks vigtigste fiskeriregion og fortsætter med at være et aktivt uddannelsessted på det maritime område. Selve bygningen forventes at blive på cirka 2000 kvadratmeter og skal blandt andet indeholde undervisningslokaler, simulator, kantine og administrationslokaler. Skolen skal ligge på Skagens Vesthavn, og der vil blive udskrevet en arkitektkonkurrence.

Efter indstilling fra Vækstforum Nordjylland har Skipperskolen fået 9,7 mio. kr. fra EU s regionalfond. Støtten fra EU s regionalfond administreres af Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Kontaktperson:
- Skolens formand Carl Jesper Hermansen tlf. 98446211
- Skoleleder Jørgen Chr. Jensen, tlf. 9844 3344
- Erhvervs- og Byggestyrelsen Katrine Solvang, tlf. 3546 6411


Fakta om EU s strukturfonde Regional- og Socialfonden
Danmark modtager i perioden 2007-2013 3,5 milliard kr. fra EU s strukturfonde. Halvdelen af midlerne kommer fra Socialfonden og halvdelen fra Regionalfonden.

Regionalfondsprogrammets formål i Danmark er at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse ved at forbedre vækstvilkårene inden for innovation, iværksætteri og anvendelsen af ny teknologi.

I perioden 2007-13 er der under regionalfondsprogrammet 1,825 milliard kroner til rådighed til at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse. Det sker ved at forbedre vækstvilkårene inden for innovation, iværksætteri og anvendelse af ny teknologi.

http://www.regionalt.dk

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar