onsdag den 7. april 2010

Flotte resultater med universitetskurser på nettet

En strategisk satsning på undervisning på internettet har givet gode resultater på Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

De studerendes gennemsnitskarakterer er over middel, frafaldet er lavere og de studerendes aktivitet og tilfredshed er høj. Det er nogle af konklusionerne i en rapport om onlinekurser på Life, Københavns Universitet.

Heri anføres endvidere, at satsningen på e-læring har forbedret universitetets position på det globale uddannelsesmarked og givet mulighed for at samarbejde med undervisere fra ansete universiteter i bl.a. USA.

Det Biovidenskabelige Fakultets gode resultater med internetkurser viser med al tydelighed, at et målrettet og strategisk arbejde på området giver bonus. Fakultetet formår på én gang at styrke kvaliteten af undervisningen og skabe øget fokus på internationalisering og studieeffektivitet, siger videnskabsminister Helge Sander.

Fakultetet indledte det målrettede arbejde med onlinekurser i 2002, og erfaringerne formidles i en rapport, som IT- og Telestyrelsen offentliggør i dag, den 27. januar.

Rapporten beskriver dels udbyttet for både de studerende og universitetet, dels hvordan såvel det strategiske som det praktiske arbejde med udvikling og gennemførelse af kurserne gribes an.

Tre af de onlinekurser, der udbydes af Det Biovidenskabelige Fakultet, er støttet økonomisk gennem regeringens "National strategi for IKT-støttet læring."

Analyse af udbyttet af onlinekurser på Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet :
http://www.itst.dk/e-laering-og-it-faerdigheder/publikationer/analyse-af-udbyttet-af-onlinekurser-pa-det-biovidenskabelige-fakultet-kobenhavns-universitet

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar