lørdag den 24. april 2010

Visioner på ARKEN

Hvor sidder evnen til at tænke visionært I dag er utopien dømt ude, de politiske partier kæmper om midten, og samfundets overordnede udvikling stilles sjældent til debat. Giver vores samfund nok plads til nye tanker og ideer Jes Stein Pedersen fra DR2 er moderator, når kultursociolog Peter Duelund og hjerneforsker Kjeld Fredens diskuterer, om der stadig er plads til store visioner.

UTOPIA TALK PÅ ARKEN ONSDAG D. 5. MAJ KL.18.10
GRATIS FOR GÆSTER MED ENTRÉ TIL MUSEET

ARKENs sidste UTOPIA TALK dette forår stiller skarpt på visionernes rolle i dag. Velfærdsstaten, vores samfunds sidste store vision, voksede efter 2. Verdenskrig til det, vi kender i dag; et samfund med gratis sygeforsikring, socialforsorg og velfærd til alle. Har virkeligheden overhalet behovet for store visioner, eller har vi bare udviklet en kultur, der nedprioriterer nytænkning Det siges, at innovation vil være I-landenes styrke i fremtidens globale samfund. Men er vores samfundsmodel og uddannelsessystem gearet til at fremme visionære tiltag Hvad er det for centre i hjernen, der udvikler nye ideer Og hvad kan vi gøre for at understøtte dem Kultursociolog Peter Duelund og hjerneforsker Kjeld Fredens diskuterer den visionære tænkning i et kulturelt og videnskabeligt perspektiv. Diskussionen styres af Jes Stein Pedersen.

Kjeld Fredens er læge og hjerneforsker. Han har bl.a. været lektor ved Århus Universitet, vismand i Kompetencerådet og udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord Neurocenter. Kjeld Fredens er forfatter til en række bøger, herunder, sammen med Anette Prehn, Selvcoaching - brug hjernen til en forandring (2010).

Peter Duelund er kultursociolog. Han har bl.a. været Nordisk Ministerråds konsulent for det nordiske kultursamarbejde og repræsenteret de nordiske lande i Europarådets kultursamarbejde. I dag er han ansat som lektor i Moderne Kultur og Kulturformidling ved Institut for Kunst- & kulturstudier, Københavns Universitet. I sin seneste artikel Identity, nationalism and cultural policy - Current paradigms in Europe and beyond (2010) fremhæver han nationalisme som velfærdssamfundets skyggeside.

UTOPIA TALKS PÅ ARKEN
Under overskriften UTOPIA TALKS er ARKEN for andet år i træk vært for en række debatarrangementer, der med afsæt i tre temaer KÆRLIGHED, FRYGT og VISION spørger til utopiens rolle i samtiden. Ved hver TALK diskuterer Jes Stein Pedersen med to fageksperter og meningsdannere det gode liv , drømme og utopiens rolle i relation til specifikke samtidskulturelle udfordringer. Jes Stein Pedersen er journalist, vært på DR2 Deadline 2. sektion og vinder af Statens Kunstfonds formidlingspris 2009. Han vil lede debatten, hvor også publikum kan deltage aktivt, med spørgsmål til aftenens debattører. Formålet med ARKENs UTOPIA TALKS er at gøre os klogere, ikke blot på os selv, men også vores samtid og samfund. Debatarrangementerne finder sted i forbindelse med ARKENs treårige UTOPIA projekt.

Genhør tidligere UTOPIA TALKS og læs mere om UTOPIA-projektet på ARKENS hjemmeside www.arken.dk/utopia

UTOPIA
er støttet af Nordea-fonden

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar