søndag den 25. april 2010

Populært at læse til konstruktør og ingeniør

Der er sket en markant stigning i antallet af unge, som vil læse til bygningskonstruktør og diplomingeniør. Det er positivt for byggebranchen, som har brug for flere højtuddannede.

En ny opgørelse fra Undervisningsministeriet viser, at antallet af ansøgere til de tekniske uddannelser er steget med 62 % i forhold til sidste år. Sammenligner man med 2006 er ansøgertallet mere end fordoblet.

I år har 468 personer haft bygningskonstruktøruddannelsen som førsteprioritet. Det er 15 % flere end i 2009. Den største stigning er dog sket på diplomingeniøruddannelsen, hvor 114 % flere har uddannelsen som førsteprioritet i forhold til året før.

- Det er positivt for byggebranchen, at de unge vælger en byggefaglig uddannelse som deres førsteprioritet. Det betyder, at de unge betragter byggeriet som en attraktiv branche, hvor de gerne vil arbejde efter endte studier, siger Sidse Frich Thygesen, konsulent i Dansk Byggeri.

Flere ansøgere, der har uddannelserne som førsteprioritet, kan også betyde, at der kommer flere færdiguddannede på arbejdsmarkedet om 3-4 år. Og det vækker glæde hos Dansk Byggeri. For en ny rapport fra DEA viser, at højtuddannede bidrager til en positiv bundlinje. Øges antallet af højtuddannede med 1 %, stiger produktiviteten med 1 %.

- Fremadrettet bliver der brug for kvalifikationer som kommunikation, ledelse og styring i byggebranchen og ikke mindst, at der bliver flere stillinger til højtuddannede, fortæller Sidse Frich Thygesen.

Stigningen i antallet af ansøgere kan fortsætte frem til juli måned, hvor der er endelig ansøgningsfrist for blandt andet årets studenter.

Kontakt
Konsulent Sidse Frich Thygesen, telefon 40 81 87 47
Kommunikationskonsulent Anja Binderup, telefon 25 66 63 07

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar