fredag den 22. maj 2015

Dagens nyheder - Læs bla. om Mærsk tæt på salg af esbjergensisk rederi for fire milliarder

Novo: Ingeniørmangel kan tvinge nye investeringer mod udlandet
Novo Nordisk har i dag 100 ubesatte ingeniørstillinger, og i fremtiden bliver ingeniørmanglen bare endnu større. Derfor overvejer virksomheden allerede nu, at flytte produktion til udlandet. Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) vil løse problemet ved at give danske virksomheder bedre muligheder for at hente udenlandske ingeniører til landet.
Læs mere her

Bred enighed: Flere unge på ingeniørstudiet
Venstre og Socialdemokraterne vil have flere unge til at vælge ingeniørstudiet. En prognose viser, at der vil mangle 10.000 ingeniører om en halv snes år, hvis der ikke sættes ind.
Læs mere her

Ekstremt lav ingeniørledighed vil sende lønnen i vejret
Emner Arbejdsmarked http://karriere.jobfinder.dk/artikel/ekstrem-lav-ingenioerledighed-vil-sende-loennen-i-vejret-3142 Fem ud af otte fagretninger har nu en ledighed under to procent, og det skaber lønpres, mener Ingeniørforeningen, der bliver bakket op af arbejdsmarkedsforsker. DI advarer om, at opsvinget risikerer at gå i stå, før det kommer i gang på grund af ingeniørmangel. Jobfinder
Læs mere her

Mærsk tæt på salg af esbjergensisk rederi for fire milliarder
Alt tyder tilsyneladende på, at det blot er et spørgsmål om meget kort tid, før Mærsk vil skille sig af med det esbjergensiske offshore-rederi Esvagt. Angiveligt skulle en række af internationale kapitalfonde være vilde efter at overtage selskabet, der er vurderet til en værdi af omkring fire milliarder kroner. Mærsk selv vil dog hverken be- eller afkræfte, om et salg er forestående.
Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar