lørdag den 30. maj 2015

HRM ind i direktionen

Mange undersøgelser dokumenterer at virksomheder, hvori Human Resource Management er en integreret del af de overordnede strategier, klarer sig bedre på bundlinien og at de virksomheder, der får mest ud af HRM´s potentiale, er de virksomheder, der har HRM–chefen med i direktionen. Danske bank er et godt eksempel, hvor man har arbejdet intenst og målrettet med HRM i en længere periode. Eksempelvis har underdirektør og leder af personaleafdelingen i Danske Bank, Lars Stensgaard Mørch, fornylig meldt ud, både overfor studerende, men også kolleger, at HRM indsatsen i den grad nu afspejler sig positivt på bundlinien i banken.

Human Resource Management (HRM) er de fleste steder blevet en del af virksomhedernes ledelsesstrategi. I næsten samtlige store private og offentlige virksomher er HR strategien en integreret del af de øvrige strategiske ledelsesprocesser, hvorfor HRM pludselig har fået dobbeltstyrke og gennemslagskraft – strategierne bliver hinandens forudsætning for at opnå organisatorisk succes.

HR–chefen typisk er rykket op som HR–direktør, og dermed er HR kommet ind i direktionen, hvor det er muligt at minde direktørerne om, at det er medarbejderne, der er virksomhedens råstof.

Rekruttering er bla. lige nu den største udfordring og et af de vigtigste indsatsområder inden for HR. At finde kvalificerede medarbejdere og fastholde dem er blevet afgørende for resultatet på bundlinjen.

HR Masteruddannelsen uddyber i denne tid de forretningsorienterede og strategiske sider af Human Resource Management, herunder overordnet ledelse af personale–funktionen, udarbejdelse af organisationens HR strategier, koblingen mellem ledelse, se også www.hrmaster.dk. På uddannelsen tages der i dette efterår grundig fat i udviklingsbegrebet og i hele HR–"måle"–debatten, ikke mindst, hvordan man dokumenterer – hvordan man kan se – resultatet af Human Ressource–områdets (udviklings)indsats

Uddannelsen trækker på en perlerække af undervisere og HR eksperter bla. direkte fra MBA, Handelshøjskolen og landets største HR afdelinger, herunder AP Møller, Coloplast, Novo Nordisk, mfl.
 

Læs mere her

tags: direktør, Handelshøjskolen, uddannelse, Danske Bank, virksomhed, Novo Nordisk, Human Resource Management, HR Masteruddannelsen, Coloplast, Management, HR strategi, strategi, organisation, Danske Bank,, studerende,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar