fredag den 1. maj 2015

Ny undervisningsavis om EU

Skoleavisen.com fra dagbladet metroXpress og forlaget Turbine er på gaden med en ny temaavis om EU. Avisen, der er rettet mod folkeskolens ældste elever, er blevet til i samarbejde med Medieskolen i Lyngby. Ideen med avisen, der er støttet af EU–nævnet, er at lave en ung–til–ung–formidling om EU. Hvad er det, unge vil vide om EU og Europa

I fire uger gennemførte 15 elever fra Medieskolen i Lyngby interviews med en lang række politikere og EU–eksperter. Redaktionen inviterede en flok elever fra Flakkebjerg Efterskole ind på Christiansborg, så de kunne møde en rigtig EU–fortaler og høre politikerens argumenter. EU–fortaleren var Jakob Axel Nielsen fra Det Konservative Folkeparti. Mødet med ham og andre politikere er godt beskrevet i en række levende reportager og interviews i skoleavisen.

Seks elever og to lærere fra Medieskolen i Lyngby hoppede i en bus og kørte 1000 kilometer til Strasbourg og senere til Bruxelles, hvor de i en uge knoklede for at gøre Europa forståeligt for sig selv og Skoleavisens læsere. Der mødte de bl.a. Danmarks tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, Jens–Peter Bonde fra junibevægelsen og EU–kommissær Mariann Fischer Boel og diskuterede landsbrugspolitik, energipolitik og udvidelse af EU.

De unge fra Medieskolen i Lyngby har med avisen fået produceret et stykke undervisningsmateriale, der, i en ikke alt for tung, bureaukratiseret og voksenformuleret facon, kan sætte skub i en diskussion om EU blandt elever i folkeskolens ældste klasser og ungdomsuddannelserne. Avisen er med sine mange og forskellige holdninger skræddersyet til at åbne en debat i klasseværelset om EU.

EU–avisen kan ses på www.skoleavisen.com.

Pris på et eksemplar er 40,– kroner, mens et klassesæt med 50 styk koster 450,– kroner plus moms og forsendelse.

Yderligere oplysninger kan fås hos redaktør Ulrik T. Skafte på tlf.: 86 12 79 16
 

Læs mere her

tags: Danmark, Bond, Europa, interview, statsminister, politi, Lyngby, uddannelse, Bruxelles, EU, Jakob Axel Nielsen, energi, klasseværelse, folkeskole, moms, Christiansborg, undervisning, undervisningsmateriale, forsendelse, Konservativ,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar