mandag den 18. maj 2015

Højt uddannede ledige på vej til udfordrende jobs

"Projektlederen i ny rolle" er et udviklings– og forsøgsprojekt, som eVisions Group A/S har stor succes med. Men sådan har det ikke været hele tiden.

"Både deltagere og undervisere er topmotiverede og engagerede. Her bliver man hurtigt overbevist om, at drømmejobbet ligger derude et sted. Kurset har således givet mig ny inspiration, energi og vigtigst af alt – et spændende job," siger Kristian Sørensen, deltager på kurset "Projektlederen i ny rolle".
I løbet af det sidste halve år er 22 startet på kurset. De syv har allerede fået arbejde, nogle er i praktik, mens andre skal i praktik til august. Projektet og dermed kurset fortsætter indtil maj 2007.

Klædt på til virksomhedens behov
Det 18 uger lange kursus munder ud i praktik i en virksomhed, hvor deltagerne kan give en smagsprøve på, hvad de kan bidrage med, og hvordan de kan gøre en forskel i virksomheden.
"Det er ikke et typisk projektlederkursus. Det er mere et spørgsmål om, at deltagerne får en række blækspruttekompetencer, som en projektleder har brug for i små og mellemstore virksomheder," siger Martha Lagoni.
Udover projektlederkundskaber handler det blandt andet om projektsalg, kommunikation og indblik i menneskelige processer. Samtidig går it som en rød tråd gennem hele uddannelsen, så deltagerne bliver fortrolige med moderne teknologier.

Skiftede titel
Kursisterne er begejstrede for kurset, men sådan har det ikke været hele tiden. eVisions Group A/S fik i starten en del kritik og har lært af det.
"Vi startede med at have en kanon god idé til et kursus til ledige med en længerevarende uddannelse, men vi fik ingen kursister," fortæller Martha Lagoni, der er en del af projektlederteamet bag kurset "Projektlederen i ny rolle" hos eVisions Group.
Kurset var et udviklings– og forsøgsprojekt under EU´s socialfond og hed tidligere "Den akademiske sælger", men titlen solgte ingen billetter hos målgruppen.
Gode råd var dyre, og en ny titel som bedre matchede indholdet blev skabt: "Projektlederen i ny rolle". Nu var der bid, og flere ledige meldte sig til kurset.

Ikke et kursus for alle
Snart begyndte kursisterne at kritisere kurset.
"Det lærte vi meget af. Kurset er ikke et godt match for alle, og vi skal være ret skarpe på, hvad vi kan tilbyde. Vi skal hellere love for lidt end for meget," fortæller Martha Lagoni og fortsætter:
"Det er netop et udviklings– og forsøgsprojekt. Det er både en styrke, fordi vi kan afprøve en masse ting, men det er også en udfordring, fordi vi har løbende optag og kursisterne ikke konkret ved, hvilke kvalifikationer de får, og vi skal håndtere ændringer undervejs," siger hun.
Kurset er ikke en uddannelse i sig selv.
"Det bygger oven på den uddannelse eller de kompetencer, deltagerne allerede har, og her gælder det om at vurdere, om kurset kan give det nødvendige løft," supplerer projektkoordinator Anne–Stine Rossander.

EU–revisionen er et administrativt helvede
EU medfinansierer projektet, men denne medfinansiering kommer eVisions Group A/S ikke sovende til. EU–revisionen stiller store krav.
"Det er et administrativt helvede at overholde reglerne, men ikke nok med det: De bliver lavet om, og somme tider med tilbagevirkende kraft. Det er ødelæggende for kreativiteten og udviklingen og forhindrer mange små og mellemstore virksomheder i at lave forsøgs– og udviklingsprojekter," udtaler adm. direktør for eVisions Group A/S Martin Nielsen.
Fordelene burde ellers være indlysende.
"Vi har lov til og mulighed for at afprøve nye metoder og nye forløb med mindre økonomisk risiko end normalt," siger han.

Yderligere oplysninger kontakt Martha Lagoni eller Tine Frandsen, tlf.: 70 20 16 36
 

Læs mere her

tags: billetter, direktør, økonomi, uddannelse, EU, virksomhed, 2007, teknologi, kreativ, energi, lederkursus, kommunikation, forsøgsprojekt, projektleder, Ford,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar