torsdag den 21. maj 2015

Ledige med IT-baggrund har nu mulighed for at matche IT-chefers behov for IT-medarbejdere med forretningskompetencer

IT–cheferne foretrækker forretningsorienterede IT–folk. Men ledige IT–folk i Århus Amt ser ikke ud til at ville udvikle deres forretningsmæssige kompetencer! Et forretningsorienteret kursus for IT–ledige trækker nemlig ikke mange deltagere endnu!

Jævnfør undersøgelse blandt Dansk IT’s chefpanel (Computerworld 21. juli 2006) bliver IT–folk med forretningsforståelse fremover mere attraktive, mens efterspørgslen på de mere teknisk funderede IT–folk vil dale.

Med baggrund i denne udvikling etablerede FDIH i samarbejde med eVisions Group A/S og Rambøll Management allerede i november 2005 kurset: Fremtidens IT–ansatte. Kurset er et forretningsorienteret forløb på 7 måneder, hvor ledige med en IT–uddannelse eller IT–erfaring bygger forretningsorienterede kompetencer ovenpå sine nuværende IT–kompetencer. Forløbet inkluderer 3 x 4 ugers praktik, hvor deltagerne kan få erfaring og afprøve nogle af de brede forretningsorienterede kompetencer og værktøjer, som kurset omfatter.

Fremtidens IT–ansatte

Projektleder Tine Frandsen, FDIH, fortæller:

Kurset giver en stor chance til ledige med en IT–baggrund til at udvikle sig indenfor de meget efterspurgte forretningsmæssige kompetencer og på denne måde kvalificere sig til gode jobs. Virksomhederne foretrække i dag og især fremover IT–medarbejdere, som kan bygge bro mellem teknik og forretning, og det kræver, at IT–ansatte har en vis forretningsforståelse. Virksomhederne mangler medarbejdere, som kan nedbryde muren mellem de to ofte skarpt adskilte verdener, og dermed sikre en mere glidende implementering af såvel nye IT–projekter i virksomheden såvel som hverdagens IT–opgaver.

Deltagerne gennemgår en række kursusmoduler, blandt andet e–markedsføring, e–handel, IT–baseret forretning, IT–understøttet projektstyring, oplevelsesbaseret information og elektronisk videndeling.

Tine Frandsen tilføjer, at det er med stor forundring, at kurset ikke er fyldt op. Selv om der er færre ledige generelt – også indenfor IT–området – er der stadig mange ledige IT–folk, som gennem udvikling af brede forretningsorienterede kompetencer samt praktikforløb kan øge deres chance for fast job betydeligt. Og som ledig er det bare at gribe chancen!

Kurset er finansieret af EU’s Socialfond og er derfor gratis for deltagerne. Krav til deltagelse omfatter en ledighed på under 1 år, godkendelse af deltagelse fra A–kassen, samt at deltageren er bosat i Århus Amt.

Næste kursusstart er 31. juli 2006. Nærmere oplysninger fås hos projektleder Tine Frandsen, email: tif@fdih.net eller telefon: 7020 1636.

Fra håndværker til IT–chef på 5 år!
– Mangler det forretningsmæssige perspektiv

Erik Maach Madsen, deltager på Fremtidens IT–ansatte, siger:

Gennem et forrygende forløb, hvor jeg i løbet af 5 år avancerede fra at være "menig" håndværker til at være IT–chef, var det svært at se, at tingene måske kan gå for hurtigt, og at der måske kan mangle nogle andre dimensioner i arbejdslivet end den tekniske formåen. Jeg er oprindeligt uddannet elektronikmekaniker og IKT systemsupporter.

Efter nu at have deltaget blot 3 uger i kurset "Fremtidens IT–ansatte" kan jeg tydeligt mærke, at de forretningsmæssige aspekter udvikler mig, og giver mig bedre baggrund for at varetage nogle af de afgørende opgaver i en virksomhed, som netop handler om at bygge bro mellem teknik og forretning.

Erik tilføjer: Jeg er utrolig glad for at få muligheden for at udvikle mine kompetencer indenfor det forretningsmæssige område, forskellen mærkes allerede nu. Derfor er der for mig ingen tvivl om, at det vil gøre en stor forskel i både min evne og måde, hvorpå jeg kan løse et fremtidigt job indenfor IT. Og det ser jeg meget frem til.
 

Læs mere her

tags: markedsføring, Århus, uddannelse, EU, virksomhed, 2006, arbejdsliv, Management, projektleder, Rambøll, FDIH, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar