Med en realkompetencevurdering kan borgere stå stærkere på arbejdspladsen og jobmarkedet, og virksomhederne kan forbedre medarbejdernes kompetencer og dermed styrke konkurrenceevnen. Men det er der for mange, der ikke er klar over, mener børne- og undervisningsminister, Christine Antorini. Derfor iværksætter hun sammen med VEU-centrene en kampagne, der fra den 2. oktober 2012 sætter fokus på området.
Med en realkompetencevurdering er det muligt at få anerkendt sine realkompetencer, og det kan være med til at gøre vejen fra ufaglært til faglært kortere. Men flere skal kende til de muligheder, en realkompetencevurdering giver. Derfor lancerer børne- og undervisningsminister Christine Antorini sammen med landets 13 voksen- og efteruddannelsescentre (VEU-centre) nu en kampagne om realkompetencevurdering med titlen Fra det, du kan til det, du vil.
Det er vigtigt, at både borgere og virksomheder får øjnene op for, hvilke muligheder der ligger i at få lavet en vurdering af sine realkompetencer fra sit arbejdsliv. Det kan give medarbejderen bedre muligheder, når der skal søges job, mens virksomhederne kan spare tid på efteruddannelse og fastholde og styrke medarbejderne, siger Christine Antorini.
En realkompetencevurdering er en god mulighed for borgere, der vil i gang med en voksen- og efteruddannelse eller ønsker at få papir på det, de allerede kan og ved. Realkompetencevurdering kan også have betydning for virksomheden, hvis den skal omstrukturere og tilpasse sig udviklingen.
Fakta
Realkompetencevurderinger (RKV) er gratis og foretages på uddannelsesinstitutioner, der udbyder voksen- og efteruddannelse inden for uddannelsesområderne AMU, GVU, avu og almengymnasiale fag, VVU og diplomuddannelser.
En RKV giver afhængig af uddannelsesområdet mulighed for at få adgang til uddannelse, individuel tilrettelæggelse og afkortning af en uddannelse.
Man kan desuden få et kompetencebevis, hvis dele af en given uddannelse vurderes som opfyldt, eller man kan få et uddannelsesbevis, hvis hele uddannelsesmålet vurderes som opfyldt.
Resultatet af en RKV er gyldig på alle uddannelsesinstitutioner over hele landet og kan også bruges, når man søger job.
VEU-centre er et formelt samarbejde mellem institutioner for de erhvervsrettede uddannelser, herunder AMU og VUC. Der findes i alt 13 VEU-centre fordelt over hele landet.
VEU-centrene skal medvirke til at styrke kvaliteten og effekten af voksen- og efteruddannelsesområdet, blandt andet ved at fungere som én indgang for personer og virksomheder, som ønsker rådgivning og vejledning om voksen- og efteruddannelse, herunder også realkompetencevurdering (RKV).
aktaboks indholdseksempel
Læs mere her
tags: uddannelse, EU, 2012, virksomhed, arbejdsliv, undervisningsminister, efteruddannelse, jobmarked, undervisning, uddannelsesinstitution, konkurrence, Fakta,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar