Det årlige danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser skal åbne de unges øjne for at blive uddannet til fx tømrer, industritekniker eller mediegrafiker.
Kun 13 procent søger erhvervsuddannelser
I år har kun 13 % af afgangseleverne fra 9. og 10. klasse i hovedstadsregionen søgt en erhvervsuddannelse. Dermed fortsætter den nedadgående kurve for de unges søgning til erhvervsuddannelserne, hvor hovedstadsregionen ligger helt i bund. Samtidig viser prognoser, at der bliver stor mangel på faglært arbejdskraft i fremtiden.
Dyster om at blive landets bedste
Derfor er Region Hovedstaden og Københavns Kommune gået sammen om at skabe opmærksomhed om erhvervsuddannelserne ved at få det årlige danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser DM i Skills til hovedstadsregionen i 2015. Her dyster landets dygtigste erhvervsskoleelever og lærlinge i at blive Danmarks bedste inden for deres fag.
Søgningen skal vendes
- Det er helt afgørende, at vi får vendt den faldende søgning til erhvervsuddannelserne. Vi skal i de kommende år bruge mange faglærte til de store infrastrukturprojekter og sygehusbyggerier, siger Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning. Hun fortsætter:
Unge og forældre kender ikke erhvervsuddannelser
Mange unge og deres forældre kender kun en brøkdel af de mange uddannelser, så her er en unik mulighed for at opleve dem ved selvsyn. Vi skal også have fortalt far og mor og den unge, at der er god fremtid i en erhvervsuddannelse. DM i Skills viser, at erhvervsuddannelserne er vinderuddannelser, fordi konkurrencerne tydeligt viser, hvor stort talentmassen er på erhvervsskolerne, siger Marianne Stendell.
Gymnasiet er ikke det eneste
Børne- og ungdomsborgmester i København, Anne Vang, ser også DM i Skills som en måde at påvirke de unges uddannelsesvalg.
- Mange unge tror, at gymnasiet er det eneste lyksaliggørende, og det syn vil vi rigtig gerne ændre. For erhvervsuddannelserne byder på et væld af muligheder, og der bliver stor efterspørgsel efter dygtige håndværkere i fremtiden. Derfor vil vi gerne gøre vores til at få skabt mere gejst og prestige omkring hovedstadens erhvervsskoler, og vi ved, at Skills har haft den effekt i andre byer, Anne Vang, siger børne- og ungdomsborgmester i København.
Ti procent flere i Odense
Blandt andet har Odenses tekniske skoler oplevet en stigning på 10 procent i elevoptag, efter at byen i 2011 og 2012 var vært for DM i Skills.
Fakta om DM i Skills:
Region Hovedstaden støtter med 4,2 millioner kroner.
Københavns Kommune støtter med 3 millioner kroner.
DM i Skills blev afholdt første gang i 2011 og holdes nu en gang om året i januar. Her kæmper unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse om at blive de bedste inden for deres fag.
Yderligere oplysninger hos:
Marianne Stendell (S), formand for Region Hovedstadens Udvalg for fremtidens uddannelse og forskning, mobil 23 41 01 57.
Anne Vang, (S), børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune via pressechef Henriette Sø, telefon 40 45 25 14.
Ulla Groth, Projektleder hos SkillsDenmark, tlf. 40 87 33 74.
Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88
Læs mere her
tags: Danmark, 2011, København, mesterskab, borgmester, uddannelse, Odense, sygehus, 2012, hovedstad, Region Hovedstaden, erhvervsuddannelser, lærling, gymnasiet, arbejdskraft, konkurrence, Fakta,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar