mandag den 22. juli 2013

Lavt uddannede har over dobbelt så stor ledighedsrisiko

Personer uden uddannelse efter folkeskolen har i dag 2,5 gange større risiko for at blive ledige end personer med en videregående uddannelse og denne forskel er blevet større de seneste par år. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik.

Dette og andre resultater fra analysen er samlet i publikationen Arbejdsløshed ny analyse af ledighedsforløb, der udkommer i dag.

Her går Danmarks Statistik bag om de månedlige ledighedstal ved at introducere to helt nye begreber i form af ledighedsrisiko og den forventede varighed af ledighedsforløbene, der i publikationen beregnes for dagpengeberettigede. Det sker ved brug af en ny forløbsdatabase.

Af andre interessante konklusioner i publikationen er, at:

Mænds risiko for at blive ledig er 70 pct. større end kvinders. Den er nu på det højeste niveau siden juni 2000
Risikoen for at blive ledig er mere end tredoblet blandt beskæftigede i industrien og bygge- og anlægssektoren siden sommeren 2008. Det er ligeledes ledige fra netop de brancher, der har oplevet de største stigninger i den forventede varighed af ledighedsperioderne
Unge mellem 16 og 24 år har nu tre gange så høj risiko for at blive ledige som de 40-49-årige.

Derimod er den forventede varighed af ledighedsforløbene typisk kortere for unge end for ældre.
Arbejdsløshed ny analyse af ledighedsforløb er på 58 sider og koster 65 kr. Den kan købes i Danmarks Statistiks elektroniske boghandel på www.dst.dk/boghandel, gennem vores publikationssalg på tlf. 39 17 30 20 eller hentes gratis som pdf på www.dst.dk/pubomtale/14738.

Læs også om ledighedsrisiko og forventet varighed af ledighedsforløb fordelt på brancher i vedhæftede Nyt fra Danmarks Statistik og læs om hvor i landet, der er størst og mindst risiko for at blive arbejdsløs, i Netmagasinet Bag Tallene på www.dst.dk/OmDS/BagTal/Arkiv/2009-11-18-Risiko-for-ledighed.aspx.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2008, uddannelse, Danmarks Statistik, arbejdsløs, penge, folkeskole, videregående uddannelse, boghandel, publikation, database,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar