Handicap- og Psykiatriafdelingen i Middelfart Kommune investerer i fælles uddannelse til medarbejdere på tværs af organisationen. Det styrker sammenhængen og skaber rum til udvikling. Hold to er netop afsluttet, og hold tre starter op til januar.
Handicap- og Psykriatriafdelingen i Middelfart kommune står midt i store organisatoriske forandringer. Som følge af tilpasninger er flyttekasserne taget i brug flere steder. Samtidig er begrebet fællesledelse blevet en praktisk del af mange medarbejderes hverdag. Alle disse forandringer stiller store krav til medarbejdere og ikke mindst de borgere, som Handicap- og Psykiatriafdelingen betjener.
Susanne Brockstedt, der er afdelingschef i Handicap- og Psykiatriafdelingen, understreger, at det er en stor udfordring at få medarbejderne i en så stor og forskelligartet organisation til at føle, at de er i et fællesskab.
Derfor valgte vi at få skræddersyet en uddannelse til medarbejderne, så socialrådgivere, sygeplejersker, SOSU-personale, pædagoger og embedsmænd, der kommer med hver sin faglige baggrund og fra hver sit ansættelsessted, kan få en fælles referenceramme, forklarer handicap- og psykiatrichefen.
Det overordnede mål med uddannelsen er, at medarbejderne får en fælles tilgang til den måde, vi arbejder med mennesker på i hele organisationen, pointerer Susanne Brockstedt, der også fremhæver, at mødet på tværs af hele organisationen bygger et stærkt netværk op på tværs af faggrænser, ligesom uddannelsen er i tråd med Middelfart Kommunes fælles værdier.
Uddannelsen er skræddersyet af Team Lillebælt, der udbyder udviklingsforløb i ledelse og kommunikation. Handicap- og Psykiatriafdelingens uddannelse, der løber over ét år, fokuserer på refleksion og kommunikation. Medarbejderne anvender et vist antal af deres månedlige arbejdstimer på uddannelsen, der er bygget op i moduler, som tager udgangspunkt i deltagernes arbejdsdagligdag. Netop nu i oktober slutter andet hold på 22 af afdelingens ca. 200 ansatte.
Vi har som mål, at alle medarbejdere skal gennem uddannelsen, men det kommer til at tage noget tid, og vi skal jo også tilpasse os økonomien. Men jeg er alligevel glad for at kunne sige, at på trods af økonomiske krav, der presser alle dele af organisationen, har vi stadig overskud til at tænke nyt og udvikle os. Det gør vi bl.a. ved at sende nogle medarbejdere på uddannelse. De kommer tilbage til deres respektive arbejdspladser og har tænkt nye tanker og skabt nye faglige relationer, der kan være med til at skabe den udvikling, der løbende er brug for, påpeger Susanne Brockstedt.
Læs mere her
tags: embedsmænd, økonomi, uddannelse, Middelfart, rock, Lillebælt, sygeplejerske, kommunikation, organisation, ansættelse,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar