fredag den 16. november 2012

Folkeskoleelever koder for KMD

Hvordan kan it være med til løfte folkeskolen Det er det gennemgående tema for årets praktikuge, hvor KMD inviterer 43 folkeskoleelever indenfor i Ballerup, Aalborg og Odense. Eleverne bruger ugen på at se på folkeskolens udfordringer i selskab med it-eksperter fra KMD. På fredag skal eleverne præsentere nye it-løsninger, der kan være med til at skabe en sjovere skole.


Hvordan lukker man den digitale kløft mellem skolen og hjemmet Og hvordan kan it være med til at løfte kvaliteten af undervisningen, gøre den sjovere og mere vedkommende for eleverne Det er nogle af de spørgsmål 43 folkeskoleelever på tværs af landet arbejder med i denne uge hos KMD.

Eleverne er fordelt mellem KMD s lokationer i Aalborg, Odense og Ballerup, hvor de i løbet af ugen gennemlever et udviklingsforløb på at skabe it-løsninger. Mange af grupperne har kastet sig over at udvikle app s, der løfter skolernes intranet op på et højere niveau.

- Vi er rigtig glade for at kunne byde folkeskoleeleverne indenfor i skolernes praktikuge. Det er en fornøjelig uge både for dem og os. Vi forsøger efter bedste evne at skabe rammerne, så de oplever at komme tæt på, hvordan man udvikler it-løsninger, som kan bruges ude i samfundet. Og så er det jo helt nærliggende at arbejde med it i folkeskolen, hvor de jo må siges at være hverdagens eksperter, fortæller Karin Hindkjær, HR og Kommunikationsdirektør i KMD.

I løbet af ugen arbejder eleverne blandt andet med idégenerering, udviklingsværktøjer og præsentationsteknikker. Fredag skal de præsentere de forskellige ideer for hinanden, deres forældre og et panel bestående af KMD-medarbejdere, der er vant til at vurdere perspektiverne i gode ideer.

Fremtidens medarbejdere
Det er efterhånden blevet en god tradition, at KMD tager en stor gruppe elever ind i forbindelse med skolernes praktikuge.

- Vi har gennem årene haft rigtig mange elever på besøg, og KMD hører til et af landets store praktiksteder. Det handler om at skabe positiv opmærksomhed om it-uddannelserne og mulighederne for en it-karriere. It har en utrolig stor rolle i indretningen af vores samfund. Og i årene, der kommer, bliver it et af de helt centrale områder, som skal være med til at løse mange af de udfordringer, vi står med som velfærdsstat. Så det er selvfølgelig vigtigt, at faget kan tiltrække mange interesserede og dygtige kandidater fremover, forklarer Karin Hindkjær.

I år er der 19 elever i Ballerup, 11 elever i Aalborg og 13 elever i Odense, der hjælper KMD med at udvikle it-løsninger til fremtidens folkeskole.

Tre af eleverne i Odense har autismespektrumforstyrrelser.

- Vi har gennem flere år arbejdet med Specialisterne til forskellige opgaver i KMD, og vi har også tidligere ageret praktiksted for flere unge med autismeforstyrrelser. Derfor synes vi, at det var naturligt også at inddrage skolernes praktikuge. Netop it-faget har noget at byde ind med, når vi taler om unge med autismeforstyrrelser, siger Karin Hindkjær.

Billedtekst: 43 folkeskoleelever er i praktik hos KMD i denne uge. Her er elever hos KMD i Ballerup ved at udvikle it-løsninger til folkeskolen. Fra venstre mod højre er det Aysha, Isma, Lucas, Christoffer og Frederik.

Om KMD
KMD er den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af KMD s forretning udspringer af egen softwareudvikling. I 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største kommunale it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD s softwaresystemer over 400 mia. kroner. Det svarer til cirka 25 % af Danmarks BNP. KMD s softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder til afholdelse af folketingsvalg i Danmark. For nylig er KMD gået i gang med at digitalisere de store velfærdsområder med ny velfærdsteknologi - fra folkeskole til hjemmepleje. KMD koncernen har en årlig omsætning på mere end fire milliarder danske kroner og har omkring 3.400 ansatte. Læs mere på www.kmd.dk

Læs mere her

tags: Danmark, direktør, uddannelse, Odense, KMD, danske krone, Aalborg, omsætning, virksomhed, teknologi, Ballerup, folkeskole, undervisning, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar