Flere europæiske og færre amerikanske universiteter er på listen over universiteter, hvor danske studerende kan tage deres udlandsstipendium med til.
Danske studerende skal have mulighed for at læse på de bedste universiteter i verden. Udlandsstipendieordningen åbner dørene for mange studerende, som kan få taxametertilskuddet og SU med til udlandet, så de økonomiske barrierer mindskes, siger videnskabsminister Helge Sander.
I det seneste år er der kommet flere højt rangerede vesteuropæiske universiteter på THES (TIMES Higher Educational Supplement) og færre nordamerikanske. Dette betyder, at der i 2009 er kommet fire universiteter mere på universitetslisten fra det tidligere Vesteuropa, samtidig med at der nu er seks færre universiteter fra Nordamerika med på universitetslisten. Fra den øvrige del af verden er der kun sket små ændringer.
Universitetslisten opdateres hvert år, når THES offentliggør en ny ranking-liste. Formålet med listen er at sikre, at danske studerende kan få udlandsstipendium til uddannelser på verdens bedste universiteter.
Det er muligt at få udlandsstipendium til de 100 bedst placerede universiteter fra THES ranking-listen samt det bedste universitet fra hvert af de lande, der har universiteter i top 400, men ingen universiteter i top 100. Universitetslisten er udvidet ud over top 100 for at give udlandsstipendieordningen en bredere geografisk dækning.
Det første år efter ordningens indførelse i juli 2008 læste 855 studerende i udlandet ved hjælp af udlandsstipendieordningen. Jeg håber, at endnu flere i fremtiden vil benytte sig af tilbuddet, siger Helge Sander.
Faktaark - Ændringer i universitetslisten til udlandsstipendium :
http://vtu.dk/nyheder/aktuelle-temaer/2009/ugens-tal/endringer-i-universitetslisten-til-udlandsstipendium
Læs mere her
tags: euro, 2009, 2008, økonomi, uddannelse, Helge Sander, udland, videnskab, videnskabsminister, studerende, Fakta,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar