mandag den 20. juli 2015

Dagens tilbud: Jurist på en uge

Tænk nu hvis de unge, ledige i Vollsmose kunne blive jurist, læge, ingeniør eller automekaniker på blot en uge! Sådan er det ikke, og både myndigheder, faglige organisationer m.fl. ville straks gøre opmærksom på, at tilbuddet i givet fald ville være forvrøvlet, absurd og ulovligt. Det ville ske under henvisning til samfundets formulerede krav og borgernes/kundernes berettigede forventninger til de nævnte faggrupper.

Helt anderledes når det gælder uddannelse af rejseledere. Her kan det hele klares, på lidt over en uges kursus med efterfølgende praktik, og for at få nok ansøgere bliver der delt generøse tilbud ud til unge ledige i Vollsmose. Det sker, formentlig ud fra en viden om, at der ikke er samme samfundskrav, når det gælder rejseledere.

Det med manglende samfundskrav, er vi nogle stykker, der har forsøgt at gøre noget ved i flere år. Vi arbejder for at højne kvaliteten bl.a. ved at få indført statsgodkendte fag i uddannelsen, samt gøre rejselederjobbet arbejdsmæssigt og økonomisk mere attraktivt.

Når det sker, vil der stensikkert komme en større søgning til branchen også af unge fra Vollsmose.
Faktum er, at manglen på guider generelt ikke er større end den almindelig kendte mangel på arbejdskraft i nutidens Danmark. Derfor er det vigtigt at understrege, at rekrutteringen af motiveret arbejdskraft ikke bliver optimeret, ved ytringer om guidemangel og gratis uge kurser.

Det er rejsebranchens opgave, at gøre guideuddannelsen og det efterfølgende job mere attraktivt, og det gøres nu engang bedst ved at udbyde kvalitetsuddannelse. Vi skal sikre, at de unge der har lysten og evnerne til at arbejde i rejsebranchen, også får de bedste betingelser og en uddannelse som de kan bruge til mere end guidejobbet.

Behovet for et kvalitetsløft fremgår bl.a. af en dugfrisk analyse fra Zapera, som konkluderer, at danskerne vil stille krav om højere kvalitet til fremtidens rejseledere.

Jeg vil opfordre rejsebranchen til at støtte vores kvalitetsarbejde, og undlade at lokke unge, hvor end de kommer fra i landet, på "lær–det–hele–på–en–uge–kurser". Projekter som i bedste fald kun vil skuffe de unge, og som i værste fald kommer til at skade den danske rejsebranches omdømme.

Fakta: Service & Co. er Skandinaviens største guideskole, og uddanner årligt ca. 500 guider til en bred vifte af rejseselskaber fordelt i Danmark, Norge og Sverige.

Guideskolen har som den eneste, flere statsgodkendte fag på skemaet, og eleverne bliver blandt andet uddannet i Salg og Service på C–niveau, og får en godkendt meritgivende eksamen.
Desværre er kun 7 % af eleverne på Service & Co.s guideskole af anden etnisk baggrund.
 

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Norge, økonomi, uddannelse, lederjob, organisation, arbejdskraft, Skandinavien, rejseleder, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar