torsdag den 30. juli 2015

Gør chefen interesseret i din personlige udvikling

Coaching og andre redskaber med fokus på den personlige udvikling og balance er efterhånden ret udbredt på ledelsesniveau i danske virksomheder. Men når det handler om medarbejdere i andre funktioner, er der mange, som holder sig tilbage. Det vil Århus virksomheden nuD’nu gerne lave om på.

"Ofte kan det langt bedre betale sig at investere i en medarbejders personlige udvikling end at sende den samme medarbejder på endnu et kursus med stort set samme faglige indhold, som det sidste," siger Robert Rolfsted, kursusleder og indehaver af nuD’nu. "Hvis man skal i gang med for eksempel sit tredie salgskursus, så var det måske bedre at tage fat på, hvad det er der gør, at man ikke allerede har fået fuldt udbytte af de to første."

De fleste kan faktisk godt se den pointe. Alligevel kan det være svært at foreslå både overfor ledelsen og medarbejderen, fordi dette område traditionelt er blevet betragtet som noget strengt privat. Grænserne for hvad der er en arbejdsgivers interesse og forventning i forhold til det, der tidligere var et personligt anliggende for den ansatte, flytter sig hele tiden. Men mange steder er det stadig lidt af en balancegang.

"Det kan misforstås som en personlig kritik, hvis chefen foreslår en medarbejder at tage på et 3–dages seminar, der går ud på at blive bedre til at styre sit liv," siger Robert Rolfsted. "Fokus bliver på det faglige indhold, fordi det er nemmere at forsvare. Omvendt er det sværere for en medarbejder selv at bede om at få lov at deltage i et arrangement uden specifikt fagligt indhold."

nuD’nu vil bryde det mønster med et 3–dages seminar i Århus fra 13. til 15. juni, hvor der udelukkende er fokus på deltagernes personlige udvikling. Seminaret henvender sig til medarbejdere på alle niveauer uanset branche, og kursusafgiften er bevidst holdt lav for at gøre det lettere for en interesseret medarbejder at gå i dialog med chefen.

Seminaret Reinvent Yourself lover 3 dage, hvor det handler om at få mere passion og større bevidsthed tilbage i den enkelte deltagers tilværelse. Deltagerne kan forvente nogle intense dage med aha–oplevelser og præsentation af enkle men effektive redskaber til at prioritere, fokusere og skabe balance i tilværelsen. Det er også 3 dage, hvor man gør op med frygten for afvisning og frygten for ikke at kunne nok.

"Rigtig mange mennesker er så fokuseret på andres forventninger, at de helt har glemt, hvad de egentlig selv gerne vil have," siger Robert Rolfsted. "De har lært at leve med en tilstand, som de ikke er tilfreds med. Det betyder ikke så meget, siger de. Men når de får redskaberne til at genfinde drømmene eller ligefrem genopfinde sig selv, oplever de fleste et vældigt overskud og en vældig energi, som pludselig betyder rigtig meget både på jobbet og i privatlivet."

Mange ledere har allerede fået større overskud og overblik ved at fokusere på personlig udvikling og styring. Men ifølge Robert Rolfsted kan virksomhederne hente uanede ressourcer ved at se lidt mere på alle medarbejderes menneskelige og personlige egenskaber fremfor at fokusere helt på de faglige egenskaber.

"I virkeligheden kan man sige, at et seminar i personlig udvikling tit vil være forudsætningen for at få fuldt udbytte af kurser med et fagligt fokus," siger Robert Rolfsted.

###

Reinvent Yourself afholdes fra 13. – 15. juni 2007 i Studenterhus Århus, Nordhavnsgade 1, 8000 C
Tilmelding på telefon 7020 8022.
Pris: 6.000 kr. ekskl. moms for alle 3 dage.
 

Læs mere her

tags: Århus, Nordhavn, virksomhed, 2007, energi, moms, Coaching, arbejdsgiver,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar