onsdag den 8. juli 2015

Nye HR Strategier i landets største virksomheder

Hvis man gerne vil sikre virksomhedens konkurrenceevne i fremtiden og er klar til at udfordre sine egne tanker og overvejelser omkring effekten af HR, så er den nye HR Masteruddannelse en værdifuld inspirationskilde. Og ud fra et økonomisk synspunkt, kan det godt betale sig at investere i uddannelsesforløbet lige nu.

Hver dag ruller store forandringer igennem organisationerne og virksomhedsopkøb, fusioner, nedskæringer, omfattende strukturændringer og omorganisering er blevet hverdagskost. Samtidig er er bred enighed om, at kompetente, effektive og motiverede medarbejdere er den væsentligste ressource og vigtigste konkurrenceparameter i virksomhederne. Og derfor er Human Resource Management (HRM) strategien er vigtig. Og på denne baggrund har landets største personaleafdelinger allerede slået til og deltagere fra Mærsk, Disa, Danske Bank, Microsoft Business Solution, Golgate Palmolive, Fujitsu Siemens, Carnegie Bank, staten, amterne, kommunerne, mfl. har forlængst tilmeldt sig. Og der er mange gode grunde til at deltage. Læs mere her

HR Master–uddannelsen beskæftiger sig med de forretningsorienterede og strategiske sider af Human Resource Management, herunder overordnet ledelse af personalefunktionen, udarbejdelse af virksomhedens HR strategier, koblingen mellem ledelse og HR og avanceret organisations– og medarbejderudvikling, indarbejdelse af HR strategien i virksomhedens samlede forretningsstrategier mv.. Og der er indhentet undervisere fra Handelshøjskolen, Universitetet og den verdensomspændende rådgivningsvirksomhed Mercer Human Resources, der i denne tid optales flittigt på CNN.

Prisen pr. deltager er 16.850 dkr., hvilket er relativt billigt for privat efteruddannelse. Uddannelsen er baseret på e–learning i et blandet forløb, hvor de enkelte moduler kombineres med forelæsninger.

De danske personaleafdelinger står lige nu svagere på strategisk niveau end tilfældet er hos f.eks. vores skandinaviske nabolande. Danske HR–ansvarlige er mindre hyppigt medlem af direktionen og involveres i mindre grad i virksomhedens strategiformulering. Dette på trods af, at HRM er en vigtig parameter på lige fod og sammenhæng med strategi, markedsføring m.m.. Tilmelding foregår her

HR Master skiller sig ud. Det nytter bare ikke længere at tro, at erfarne personaleansvarlige på skolebænken på Handelshøjskolen eller Universitetet. Den tid er forbi. De vil ud i blandt kolleger. Og befinde sige i professionelt erhvervsmiljø, hvor de er vant til at arbejde og lave forretning, når de skal lære. Samtidigt gider professionelle erhvervsfolk ikke bruge deres tid på al den overflødige teori. De kræver nyttig inspiration, brugbar viden, indsigt og overblik. Derfor afholdes HR Master på Radisson SAS Royal Hotel. Og selovm, der er indhentet de dygtigste undervisere fra Handelshøjskolen, Universitetet og rådgivningsvirksomhederne, så er undervisningsmaterialet og pensum fortrinsvis inspirerende og informativ. Ikke for teoretisk. Og selve undervisningen finder sted under forhold med den service, som erfarne personalechefer forventer, når de er på arbejde.

Læs mere om HR MASTER her: www.hrmaster.dk

HR Master–uddannelsen er baseret på e–learning, men kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen bygger på de centrale områder og læring inden for HR strategi, moderne filosofi og ledelse på MBA–niveau og giver en unik chance for at deltage i et netværk af HR eksperter.

Uddannelsens tre moduler indeholder følgende:

Modul 1: Den resultatorienterede HR funktion

Dette modul fokuserer på viden, værktøjer og inspiration, der kan udvide HR funktionens indsigt og handlerum, så denne kan tage ansvar for komplekse udviklingsprocesser i forbindelse med virksomhedens strategiske satsninger.

Herunder:

– Karismatisk ledelse.
– Situationsbestemt ledelse.
– Værdibaseret ledelse.
– Holistisk ledelse.
– Motivation.
– Engagement.
– Målbarhed og evaluering af HR indsatser.
– Målsætnings strategier.
– Målstyringsværkstøjer.
– Belønningsledelse.
– Balanced – og HR Scorecard.
– HR centralisering/decentralisering – et dilemma.
– Mv.

Ca. 120 siders læsning med e–learning–case, online–opgave og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 24.04.07, kl. 9.00–17.00 på Radisson SAS Royal Hotel.

Modul 2: Den udviklende HR funktion

Modulet sætter fokus på den nødvendige kobling mellem kompetenceudvikling som en del af HR strategien til det overordnede strategiske virksomhedsfokus. Samtidig stilles der skarpt på, hvorledes HR funktionen sikrer en dynamisk og fleksibel læringsstrategi, der skaber målbare resultater.

Herunder:

– Kompetenceanalyser.
– Målrettet personaleudvikling.
– Talentudvikling.
– Socialt ansvar (Stress management etc.).
– Udvikling for alle.
– HR kvalifikationer.
– Den lærende organisation.
– Læringsstrategier.
– Udvikling og implementering af videndelingsstrategier.
– Communities of practice.
– Coaching.
– Mediation og konfliktløsningsmetoder.
– Storytelling som arbejdsmetode.
– Appriciative Inquiry.

– Implementering af HR strategien.
– Opfølgning på HR strategien.
– Den samlede virksomhedsstrategi.
– indsigt, viden og overblik.
– Mv.


Ca. 120 siders læsning med e–learning–case, online–opgave og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 24.05.07, kl. 9.00–17.00 på Radisson SAS Royal Hotel.


Modul 3: Værdiskabende HRM og forandringsledelse

Dette modul fokuserer på en udvikling af HR funktionens arbejdsområder og styrkelse af HR funktionens gennemslagskraft i organisationen. Ligeledes er fokus på, hvordan man som deltager kan koble HR strategien direkte til virksomhedens overordnede forretningsstrategier.


Herunder:

– HR i et forretningsperspektiv.
– Metodiske forståelser.
– Strategisk HR ledelse.
– Organisationsteori.
– Organisationens kultur, –klima &–struktur.
– Integreret HR forretningsledelse.
– Den værdiskabende HR Chef.
– Optimering af HR Chefens handlerum.
– Forståelse for HR funktionens udfordringer.
– Fleksibilitet og forandring i HR funktionen.
– HR funktionens nye roller.

– Forandringsledelse og –kommunikation.
– Den strategiske forandringsproces.
– Fusions– og sammenlægningsprocesser.
– Modstand mod forandring.
– Procesfacilitering og –analyseværktøjer.
– Mv.

Ca. 120 siders læsning med e–learning–case, online–opgave og online–tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag den 06.06.07, kl. 9.00–17.00 på Radisson SAS Royal Hotel.

Eksamen

Herunder gennemgang af hver kursists testresultater ved hvert modul. Eksamen finder sted d. 14. juni 07.

Både i e–learning–modulerne og på kursusdagene sætter underviserne fokus på de processer, der finder sted i deltagernes virksomhed, samt hvilke muligheder og metoder deltagerne kan benytte sig af for at påvirke og optimere processerne til gavn for virksomhedens udvikling.

Det er uddannelsens sigte at udvide personalelederens indsigt og handlerum, så denne kan tage ansvar for komplekse udviklingsprocesser i forbindelse med virksomhedens strategiske satsninger.

Undervisningsmaterialet er på handelshøjskole– og MBA–niveau, men gøres lettilgængeligt via en kombination af faglig viden og cases fra udvalgte virksomheder. Desuden giver uddannelsen mulighed for at etablere netværk med personaleansvarlige, ledere og konsulenter på tværs af en lang række førende private og offentlige virksomheder.

Til hvert modul vil der blive holdt en kursusdag inklusiv en workshop, der tilsammen strækker sig over en hel dag. Her vil der blive mulighed for personlig sparring med en professionel erhvervspsykolog. Læs mere om vores undervisere og samarbejdspartnere her.

Hvem bør deltage
Uddannelsen retter sig mod erfarne ledere, HRM ansvarlige, direktører, udviklingskonsulenter internt eller tilknyttet selvstændige bureauer, projektledere for både in–house og eksterne udviklingsprogrammer. Deltagerne forventes at have et veludviklet kendskab samt erfaring med Human Resource Management, som blandt andet kan opnås gennem deltagelse på HR–Konsulent, HRK, cand.merc.HRM, elign. Deltagere optages efter "først til mølle" princippet – under hensyntagen til adgangskravene.

Undervisningsform
Ved tilmelding til uddannelsen modtager deltagerne et password og et brugernavn, der giver direkte adgang til undervisningssiderne, bibliotekerne og linksiderne, der er tilkoblet undervisningen. Samtidig får deltagerne adgang til et online–dialogforum med eksperter og fagfolk, der bidrager undervejs i kursusforløbet med indlæg, cases og praktiske eksempler. Via dialogforummet har deltageren også mulighed for at komme i kontakt med de øvrige kursister. Undervisningen er konkret og jobrelateret, og kurset er tilrettelagt således, at deltageren kan trække direkte på indlæringen i forbindelse med daglige arbejdsopgaver. Læs mere her.

Forberedelse
Før kursets start udfylder deltageren et omfattende spørgeskema, som viser deltagerens læringsprofil. Profilen vil blive holdt op imod deltagerens resultater ved den afsluttende eksamen.

Krav til udstyr
For at kunne deltage på uddannelsen skal De have adgang til en pc med internetopkobling og en e–mail–adresse.

Aktiv Kurser / Probana er i dag landets førende leverandør af Blended Learning kurser og uddannelser. Virksomheden har 48 medarbejdere og har til huse i Amaliegade i hjertet af København. Virksomhedens speciale ligger inden for undervisning og konsulentarbejde inden for ledelse, psykologi og HRM. Virksomheden er kendt for HR Konsulentuddannelsen, der hvert år tiltrækker ca. 500 deltagere, men sortimentet spreder sig i dag udover 17 diplomuddannelser samt utalige elæringsforløb, herunder den statsgodkendte Arbejdskonsulentuddannelse og den statsstøttede Integrationskonsulentuddannelse. Virksomheden har eksisteret i 16 år og er 100 % danskejet. virksomheden ekspanderer lige nu med webbaseret undervisningsaktiviteter i Sverige, Norge, UK og USA.

 

Læs mere her

tags: USA, markedsføring, Siemens, Sverige, Norge, København, direktør, internet, Microsoft, økonomi, Handelshøjskolen, uddannelse, Danske Bank, selvstændig, SAS, virksomhed, CNN, biblioteker, Mærsk, skandinavisk, kompetenceudvikling, Human Resource Management, Mercer, efteruddannelse, Probana, Management, medarbejderudvikling, HR strategi, psykologi, kommunikation, strategi, organisation, Coaching, Konsulentuddannelsen, Danske Bank,, forretningsstrategier, arbejdsmetode, kursusforløb, undervisning, projektleder, sprog, undervisningsmateriale, konkurrence, miljø, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar