Landet over river 1.100 gymnasieelever de næste par dage ud af kalenderen for at deltage i et populært spil, når DTU udfordrer dem til at prøve kræfter med virkelighedens udfordringer i olieindustrien
PetroChallenge 2010 er en international online konkurrence for gymnasieelever, hvor det gælder om at finde olie i undergrunden ved hjælp af et simuleringsprogram og derefter lægge den bedste strategi for at udnytte olien. Fra mediernes nyhedsgrafikker er vi vant til at se oliefelter afbilledet som sorte klatter i undergrunden, hvor man egentlig bare skal stikke sugerøret ned og så suge til. I den virkelige verden er tingene langt mere komplicerede.
Der er generel enighed om, at verden skal omstille sig til en mere bæredygtig og klimavenlig energiforsyning. Imidlertid viser alle internationale prognoser, at der vil blive større efterspørgsel efter olie og gas på mellemlangt sigt samtidig med, at produktionen flere steder, blandt andet i den danske del af Nordsøen, er ved at stilne af. Derfor bliver emnet for PetroChallenge af stor samfundsmæssig betydning. Desuden har spillet vist sig at være en måde, man kan vække unges interesse for teknik og naturvidenskab - og så er det i øvrigt helt elementært spændende! siger Erling Stenby, Centerdirektør for Center for Energy Resources Engineering på DTU, der arrangerer og afholder PetroChallenge 2010.
I år er der et rekordstort oliejægerfelt, når omkring 30 gymnasier over hele landet kaster sig over udfordringen. Der er pengepræmier og en rejse til finalen i London på højkant, og konkurrencen afholdes d. 10. og 11. november 2010. Det hele sker online og eleverne dyster på den måde direkte mod hinanden uanset om de sidder i Nordjylland, Slesvig eller Storkøbenhavn. Svendborg Tekniske Gymnasium HTX har deltaget med samtlige elever i 1. g hvert år, siden konkurrencen startede i Danmark i 2005. Cand. scient. Tove Holm Petersen fortæller:
De to konkurrencedage er supersjove. Vi samler alle de over 100 elever i samme sal og sørger for, at man kan følge med i stillingen. Det er gymnasiets ære, der står på spil og hen mod afslutningen går det helt amok. Men det vigtigste udbytte er, at eleverne skal træffe en række vigtige beslutninger, og at de kun kan klare spillet, hvis de arbejder sammen.
Læs mere om PetroChallenge på www.oliejagten.dk. For kontaktinformationer på deltagende gymnasier i specifikke geografiske områder kontakt: Sara Bülow Sandersen, sbs@kt.dtu.dk telefon 45 25 29 82. PetroChallenge afholdes i samarbejde med Simprentis og har Mærsk Olie & Gas samt DONG Energy som sponsorer.
Læs mere her
tags: direktør, Danmark, 2010, London, Nordjylland, Olie, penge, DTU, Gymnasium, Svendborg, energi, Mærsk, DONG, gymnasiet, konkurrence, sprog, naturvidenskab, videnskab, strategi,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar