lørdag den 12. marts 2011

Stor tilfredshed med job i Region Hovedstaden

Knap otte ud af ti medarbejdere i Region Hovedstaden er tilfredse med deres job.

Også stress og mobning
Det fremgår af en ny trivselsundersøgelse, der dog også peger på problemer med stress og mobning.

Tilfredshed og stolthed
Knap otte ud af ti erklærer, at de er tilfredse med deres job i Region Hovedstaden. Samtidig siger tre ud af fire, at de føler stolthed over deres arbejde.
Det er et par af de glædelige resultater i Region Hovedstadens store trivselsundersøgelse TrivselOP-2011 . Ikke færre end 29.004 medarbejdere har svaret på spørgsmål om alt fra omgangstone til arbejdspladsens fysiske indretning.

Godt resultat i en presset tid
Om den vurdering af Region Hovedstaden som arbejdsplads siger regionsdirektør, Helle Ulrichsen:
- Det er et rigtig godt resultat og særlig godt med tanke på, at undersøgelsen er foretaget i en tid, hvor regionens hospitaler og virksomheder er under pres i forhold til økonomi og effektivitet. Mange af vores arbejdspladser har undergået store forandringer, og alligevel ser vi en høj grad af tilfredshed. Det kan jeg kun være glad for.

Glade for kollegerne
Af undersøgelsen fremgår det også, at langt de fleste medarbejderne har et godt forhold til hinanden.
Således mener 72 procent af de adspurgte, at kollegerne tager ansvar for, at der er en god stemning på arbejdspladsen. Og 74 procent mener, at de får hjælp og støtte fra deres kolleger, når der er brug for det.

Problemer med mobning
Derimod tilkendegiver 13 procent af regionens medarbejdere, at de inden for de seneste 12 måneder har oplevet mobning. Det er primært andre kolleger, der mobber, mens en mindre andel noterer, at de er blevet mobbet af en leder.

Mobbepolitik på vej
- Undersøgelsen viser, der er behov for en indsats, siger Helle Ulrichsen. Derfor er jeg glad for, at vi allerede er ved at indføre en mobbepolitik, men der skal også arbejdes med problemet på vores arbejdspladser. Mobning handler om kultur og værdier på den enkelte arbejdsplads, og den er ikke let at komme til livs. Men mobningen skal frem i lyset, så vi kan få gjort noget ved problemet. Vi hverken kan eller vil tolerere mobning.

For mange er stressede
Undersøgelsen peger også på, at mange medarbejdere oplever stress. Således siger 30 procent, at de inden for det sidste halve år har følt sig stressede. Andelen, der i samme periode har følt sig udbrændt ligger på 17 procent. Samtidig angiver en femtedel, at anledningen til deres arbejdsbetingede sygefravær er det psykiske arbejdsmiljø.

Målrettet indsats mod stress
- Det er nogle rigtig negative tal, som vi bliver nødt til at undersøge nærmere, understreger Helle Ulrichsen. I første omgang skal vi have afholdt en række dialogmøder som opfølgning på undersøgelsen. Her kan vi forhåbentlig få konkretiseret, hvad det er for nogle situationer, der leder til stress. Derefter skal vi have formuleret en målrettet indsats, der kan supplere det, vi allerede gør i forvejen. Målet er, at alle skal have et godt arbejdsmiljø både fysisk og psykisk.

Om undersøgelsen, TrivselOP
Det er første gang, der er gennemført en samlet trivselsundersøgelse i Region Hovedstaden. Undersøgelsen, der har fået navnet TrivselOP , erstatter de trivselsmålinger og arbejdspladsvurderinger (APV er) der tidligere er lavet lokalt på de enkelte arbejdspladser.

Målingen er foretaget i tidsrummet 12. januar til 9. februar 2011. Ud af cirka 36.000 medarbejdere har 29.004 deltaget, hvilket har resulteret i en svarprocent på 81.

- Det er en høj svarprocent, som jeg er meget tilfreds med. Og det er klart, at den forpligter os på at et konstruktivt opfølgende arbejde, så vi kan komme problemer som stress og mobning til livs.

Med TrivselOP får Region Hovedstaden et samlet og ensartet overblik over trivslen. Det gør det muligt at målrette indsatsen til de områder, hvor undersøgelsen viser, der er behov for det.

Yderligere oplysninger:

Helle Ulrichsen, regionsdirektør telefon 4820 5601
Pressevagt telefon 7020 9588
Redaktør
Kristian Hargreave
Email: webredaktoer@regionh.dk

Læs mere her

tags: direktør, hospital, 2011, økonomi, politi, virksomhed, Region Hovedstaden, stress, mobbet, miljø, arbejdsmiljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar