fredag den 9. marts 2012

Forkerte studievalg koster 665 millioner kroner om året

Ansøgningsfristen for at søge om optagelse på kvote 2 i år, nærmer sig med hastige skridt sammen med al forvirringen over hvilken uddannelse den unge skal vælge. D. 15 marts skal ansøgningerne være skrevet og indsendt. Denne forvirring gør ondt i statskassen, for kigger man tallene efter i sømmene, koster ubeslutsomheden 665 millioner kroner om året.

En tredjedel af alle studerende på videregående uddannelse, dropper ud før de når en bachelorgrad. Da en gennemsnitlig pris for en studerende på en videregående uddannelse er 80.000 kroner, ender det op i 665 millioner kroner om året.

?Det er komplet vanvittigt. I en krisetid hvor der skal spares, bør det sættes mere ind overfor dette problem. Ude på gymnasierne, har eleverne svært ved at sætte sig ind i hvad det vil sige at studere på universitetet. De vælger i blinde.? udtaler Lars Holdgaard fra www.GodeKarakterer.dk .

De to store grunde til at eleverne dropper ud af universitetet, er at de ikke ved hvad de går ind til og det store krav til selvdisciplin. I virkeligheden har eleverne meget lidt viden om hvad det fag som de søger ind på, egentlig handler om. Da man i gymnasiet kun fornemmer overfladen af hvad et fag egentlig omhandler, er det svært at danne sig det hele billede. Herudover bliver de studerende tit overrasket over kravet til selvdisciplin.

?For at møde de unges forvirring om studievalg, har vi hos GodeKarakterer.dk lavet en uddannelsesguide der går i dybden med netop problemstillingerne om studielivet. Vi har interviewet en lang række unge studerende og tidligere studerende, og lagt det online så de unge har et reelt grundlag at træffe deres valg ud fra? fortæller Mai Smidt fra www.GodeKarakterer.dk .

Uddannelsesguiden tager fat om studielivet på de gymnasiale uddannelser, universiteterne og en række øvrige uddannelser. I stedet for at fokusere på karaktergennemsnit og fag, fokuseres der på studielivet og hvordan det er at studere på den respektive uddannelse.

Uddannelsesguiden kan findes her: http://www.godekarakterer.dk/uddannelsesguide-%E2%80%93-hvad-er-dine-muligheder/>

Læs mere her

tags: interview, uddannelse, statskassen, gymnasiet, studerende, videregående uddannelse, bachelorgrad,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar