Undervisningsministerens it-rådgivningsgruppe har netop lanceret sine anbefalinger til at styrke it i skoler og dagtilbud. IT-Branchen roser det nye udspil, men fremhæver, at det nu er afgørende at få udarbejdet digitale strategier ude på de enkelte skoler.
It-rådgivningsgruppen har offentliggjort 50 forskellige forslag, som skal styrke it allerede fra børnehaven. Brancheforeningen IT-Branchen siger om anbefalingerne:
- It-rådgivningsgruppen er kommet med en række gode råd og ideer til den digitale folkeskole, og en del af dem er allerede blevet taget godt imod af ministeren og sat i værk, siger Mette Lundberg, direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen.
IT-Branchen roser det digitale netværk for skoleledere:
- Den digitale udvikling skal ikke drives alene af særlige ildsjæle. En strategisk modernisering og fornyelse af folkeskolen med digitalisering kræver, at lederne er rustet til at stå i spidsen for forandringen. Derfor var det også helt rigtigt set, at ministeren handlede hurtigt og etablerede et netværk for skoleledere med fokus på digital forandringsledelse og kompetenceløft, som rådgivergruppen anbefalede, siger Mette Lundberg.
Næste skridt bør være, at sætte skub på udbredelsen og sikre lokal implementering, mener IT-Branchen:
- Der bør nu sættes handling bag it-rådgivningsgruppens råd om, at skoleledelsen skal udarbejde lokale strategier. Strategierne skal ikke være store forkromede papirtigre, men konkrete handlingsplaner, der er udviklet i en konstruktiv dialog og som opstiller klare mål og veje til at nå dem, siger Mette Lundberg.
IT-Branchen ser et stort uindfriet potentiale i at digitalisere ikke bare folkeskolen, men hele uddannelsesområdet:
- Der er efterhånden kommet godt gang i arbejdet med at bruge it strategisk til at modernisere og forny folkeskolen. Det samme bør ske i de kommende reformer af ungdomsuddannelserne, og de videregående uddannelser bør også løftes via digitalisering. Der er et stort uindfriet potentiale i at understøtte hele uddannelsesområdet digtalt. På folkeskoleområdet er nu etableret gode erfaringer, der kan hentes inspiration fra, siger Mette Lundberg.
Se mere på Undervisningsministeriets hjemmeside:
Læs mere her
tags: direktør, uddannelse, 2013, børnehave, folkeskole, kompetenceløft, strategi, Undervisningsministeriet, videregående uddannelse,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar