En uddannelse fra CBS giver mere i løn og en større chance for at få et job som topleder end samfundsvidenskabelige uddannelser fra øvrige universiteter.
En kandidat fra CBS kommer med stor sandsynlighed til at tjene mere i løn og får en større chance for at blive topleder sammenlignet med et gennemsnit for andre danske samfundsvidenskabelige uddannelser. Det er konklusionen i en omfattende undersøgelse fra det uafhængige analyseinstitut på CBS, Center for Economic and Business Research (CEBR). Rektor Per Holten-Andersen fremhæver som årsag, at uddannelserne tilpasses erhvervslivet og at CBS har en international profil.
- Vores uddannelser bliver hele tiden endnu mere rettet mod det globale arbejdsmarked. Det handler ikke kun om at sende vores kandidater ud i verden, men også om at give dem en global forståelse med, siger han.
Målt på årsløn og sandsynligheden for at blive topleder klarer kandidater uddannet på CBS sig ifølge CEBRs analyse signifikant bedre på arbejdsmarkedet. En kandidat fra CBS tjener i gennemsnit 54.000 kroner mere om året før pension og har 27 procents større sandsynlighed for at blive topleder end kandidater fra de øvrige samfundsvidenskabelige uddannelser. Undersøgelsen er den første af sin art og baseret på et omfattende datamateriale fra Danmarks Statistik.
- Det spiller ind, at vi ligger i København, hvor lønnen er højere og arbejdsløshedsgraden er lavere end andre steder i landet, men også, at vi leverer de uddannelser, erhvervslivet efterspørger. Vi uddanner vores studerende til at blive nøglepersoner i virksomheder og det tætte link til erhvervslivet under uddannelsen gør, at man som regel bliver ansat, inden studiet er afsluttet, siger Per Holten-Andersen.
Metode:
Undersøgelsen er foretaget af CEBR, et uafhængigt analyseinstitut på CBS. Populationen for lønberegningerne er 8.520 CBS-kandidater. Populationen for sandsynligheden for at blive topchef er 9.274 CBS-kandidater. Ved hjælp af en såkaldt tvillingeanalyse sammenlignes hver kandidat fra CBS med en person, som har præcis den samme baggrund, alder og køn, men en lang videregående samfundsvidenskabelige uddannelse fra et andet universitet. Tvillingerne som sammenlignes med, er udvalgt fra en population på 15.369 personer, som har en kandidatgrad inden for administration, jura, politologi, samfundsøkonomi, samfundsvidenskab og erhvervsøkonomi/ledelse fra en anden institution end CBS. Undersøgelsen omfatter kun det private arbejdsmarked. Data stammer fra Danmarks Statistik og CBS' databaser.
For flere oplysninger om undersøgelsen kontakt seniorrådgiver Joannes Jacobsen, CEBR, telefon +45 38155684, email jj.cebr@cbs.dk. For kommentar fra rektor Per Holten-Andersen gå via pressekontakt.
Læs mere her
tags: arbejdsløshed, Danmark, København, økonomi, uddannelse, Danmarks Statistik, arbejdsløs, virksomhed, erhvervslivet, videnskab, arbejdsmarked, samfundsvidenskab, studerende, rektor, samfundsøkonomi, database, erhvervsøkonomi,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar