125 studerende fra Aalborg Universitet, University College Nordjylland, Tech College Aalborg og SOSU Nord sætter hinanden i stævne tirsdag 18. marts for i fællesskab at komme med bud på, hvordan de sammen kan løse fremtidens udfordringer inden for sundhed, velfærd og teknologi.
I fremtiden vil teknologer tale samme sprog som social- og sundhedsassistenter. Industrielle designere vil tænke i brugernes behov på baggrund af input fra sundheds- og plejepersonalet. Datateknikere vil forstå, hvordan de vedligeholder nye velfærdsteknologiske løsninger. Administrationspersonale vil omsætte teori til praksis for at implementere teknologi i forhold til fagligheder. Umiddelbart lyder det enkelt og ligetil, men det er langt fra tilfældet i virkeligheden. Det vil et nyt tværinstitutionelt samarbejde, som ikke er set før i Danmark, tage højde for. Den tværfaglige indsats er vejen frem, og derfor vil de fire nordjyske uddannelsesinstitutioner sætte de kloge hoveder sammen for at åbne op for nye tanker på kryds og tværs. Samarbejdet skal styrke de studerendes forståelse for hinanden, så de allerede under uddannelse erfarer, hvordan de kan inspirere hinanden og i fællesskab udvikle og implementere velfærdsteknologi, der kan lette hverdagen hos den enkelte borger.
Der vil fremover være flere ældre og færre hænder. Vi ønsker som uddannelser at give vores studerende mulighed for at bidrage med kvalificerede idéer og konkrete løsninger, der kan være til gavn for samfundet. Med initiativet imødekommer vi også de ændringer i EUD-reformen, der har fokus på overgange mellem uddannelser og innovation i praksis, fortæller direktør Anja Jørgensen fra SOSU Nord.
Tirsdagens workshop med betegnelsen "Open mind" vil oven i købet være drevet af studerende fra 5. semester på Arkitektur og design på Aalborg Universitet, der som led i deres uddannelse skal lære at arrangere denne form for kreativ idé- og udviklingsproces. Desuden vil de125 studerende blive inspireret af fagfolk fra Future Lab, Aalborg Kommune og Aalborg Universitetshospital, der vil fortælle om de udfordringer, som de møder i deres dagligdag. Efterfølgende vil de studerende i mindre grupper identificere muligheder og begrænsninger for at anvende velfærdsteknologi. Til sidst fremlægger grupperne de potentielle løsningsforslag, som de er nået frem til. Michael Bisgaard fra Iganz runder dagen af med at fortælle om, hvordan de studerende kan iværksætte deres innovative tanker og få sparring til at sætte handling bag deres forretningsidéer.
Arrangementet finder sted i auditoriet på University College Nordjylland, Selma Lagerløfsvej 2 i Aalborg, fra kl. 8.30 til 15.30. Grupperne fremlægger i plenum kl. 14.45-15.15.
Læs mere her
tags: hospital, Danmark, direktør, uddannelse, EU, Nordjylland, Aalborg, Aalborg Universitet, teknologi, kreativ, faglighed, studerende, uddannelsesinstitution, sprog, innovation,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar