fredag den 23. januar 2015

Bliv stress Management Konsulent i år 2005

Stress er vor tids allerstørste arbejdsmæssige problem. En sygdom, der sidste år blev den væsentligste årsag til sygefravær, dårlig trivsel og konflikter i både den private og offentlige sektor. Hvor skadeligt stress er, afhænger dels af hvor lang tid det står på, og dels hvordan De og Deres virksomhed mestrer ubalancen mellem kravene og ressourcerne. Og det er en kostbar viden for virksomheden, selv at ligge inde med. At hyre eksterne konsulenter til at håndtere stressramte medarbejdere eller afdelinger, kan have katastrofale følger.

Stress management konsulent uddannelsen er i dag en af de mest besøgte lederuddannelser, og uddannelsen bygger på de centrale områder inden for moderne filosofi og stressteori og vil give dig en solid teoretisk indføring i stress som samfundsmæssigt fænomen samt en række praktiske redskaber til at genkende, håndtere og afhjælpe stress i eget såvel som andres arbejdsliv.

Uddannelsen gennemføres i samarbejde med førende undervisere fra Københavns Handelshøjskole, Københavns Universitet og erhvervslivet, og deltagerne bliver for første gang nogensinde konfronteret med konkrete værktøjer, metoder og processer, der omgående kan reducere stress i virksomhederne.

Uddannelsens tre moduler er på handelshøjskole–niveau og indeholder flg.:

Modul 1: Stress en folkesygdom
I dette modul stilles skarpt på baggrunden for stress. Hvad er stress, og hvilke forhold i det moderne samfund er medvirkende til den eksplosion i antallet af stresstilfælde, vi er vidner til i dag

Herunder psykisk og fysisk arbejdsmiljø, samfunds– og organisationsudvikling, den moderne identitet, fleksibilitet og forandring, personalegoder, motivation mv.

Modul 2: Stress i arbejdslivet
Dette modul fokuserer på stress, som det konkret giver sig udtryk på arbejdspladsen. De får redskaber til at genkende symptomer på stress og en dybdegående indsigt i de individuelle ressourcer, der kan modvirke stress.

Herunder læring om reaktioner på stress, årsager til stress, advarselstegn, stress i arbejdslivet, coping, modstandsdygtighed, ressourcer, helbred og biologi mv.

Modul 3: Stress management
Dette modul indeholder en lang række klassiske såvel som nyskabende redskaber, der sætter stress management konsulenten i stand til at håndtere og afhjælpe stress i den organisatoriske hverdag både hvad angår den enkelte medarbejder og organisationen i sin helhed.

Undervisningen sætter fokus på tankeprocesser, coaching, time management, fysiologiske værktøjer, appriciativ inquiry, mental træning mv.

Både i e–learning–modulerne og på kursusdagene sætter underviserne fokus på de processer, der finder sted i deltagernes virksomheder, samt hvilke muligheder og metoder deltagerne kan benytte sig af for at påvirke og optimere processerne til gavn for virksomhedens udvikling. Undervisningsmaterialet er på handelshøjskole– og MBA–niveau, men gøres lettilgængeligt via en kombination af faglig viden og cases fra udvalgte virksomheder. Desuden giver uddannelsen mulighed for at etablere netværk med personaleansvarlige, ledere og konsulenter på tværs af en lang række førende private og offentlige virksomheder.

Til de to første moduler er knyttet forelæsninger af fire timers varighed, mens der i forbindelse med det tredje modul vil blive afholdt en kursusdag inklusiv en workshop, der giver mulighed for at afprøve og anvende redskaberne fra SMK i praksis. Her vil der blive mulighed for personlig sparring med en professionel erhvervspsykolog. Læs mere om vores undervisere og samarbejdspartnere her.

Hvem bør deltage
Personaleansvarlige, ledere og mellemledere med ansvar og interesse for forbedring af arbejdsvilkår i virksomheden og håndtering af stress på såvel personligt som organisatorisk plan.

Undervisningsform
Ved tilmelding til uddannelsen modtager deltagerne et password og et brugernavn, der giver direkte adgang til undervisningssiderne, bibliotekerne og linksiderne, der er tilkoblet undervisningen. Samtidig får deltagerne adgang til et online–dialogforum med eksperter og fagfolk, der bidrager undervejs i kursusforløbet med indlæg, cases og praktiske eksempler. Via dialogforummet har deltageren også mulighed for at komme i kontakt med de øvrige kursister. Undervisningen er konkret og jobrelateret, og kurset er tilrettelagt således, at deltageren kan trække direkte på indlæringen i forbindelse med daglige arbejdsopgaver. Læs mere her.

Forberedelse
Før kursets start udfylder deltageren et omfattende spørgeskema, som, når vi har behandlet svarene, viser deltagerens læringsprofil og niveau for ledelse, HRM og organisationspsykologi. Profilen vil blive holdt op imod deltagerens resultater ved den afsluttende eksamen.

Krav til udstyr
For at kunne deltage på SMK–uddannelsen skal De have adgang til en pc med internetopkobling og en e–mail–adresse.
 

Læs mere her

tags: København, internet, uddannelse, personalegode, virksomhed, biblioteker, erhvervslivet, fleksibilitet, arbejdsliv, stress, arbejdsmiljø, psykologi, organisation, kursusforløb, undervisning, motivation, offentlige sektor, miljø, organisationspsykolog, værktøj, sygdom, helbred, Københavns Universitet, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar