Bad Request
Mere end 140.000 medarbejdere rammes hvert år af stress på arbejdspladsen. En af de hyppigste årsager er dårlig ledelse. Men hvad er god ledelse i 2011 Det giver tre markante lederpersonligheder deres bud på den 3.maj, hvor de er sat i stævne til lederkonferencen Lederen som StresspilotDer er skrevet mange bøger om god ledelse og afholdt utallige kurser, som skal gøre lederne til endnu bedre ledere. Men i sidste ende handler det om at turde bringe sig selv som menneske i spil, når man leder sine medarbejdere. Og det tør de færreste ledere, mener stresscoach og arrangør af konferencen, Lotte Klink, der i 10 år har arbejdet med stress.
Dårlig ledelse koster på bundlinjen
Den hyppigste årsag til arbejdsrelateret stress er, ifølge Lotte Klinks klienter, den nærmeste leder, hvilket understøttes af en stor nordisk undersøgelse fra 2010 foretaget af Manpower og Kairos Future blandt 20.000 medarbejdere. Resultatet af undersøgelsen viser, at de to hyp-pigste årsager til stress blandt medarbejderne er en vag og utydelig ledelse og dårlig stemning på arbejdspladsen. Ifølge Videncenter for Arbejdsmiljø skønnes sygefraværet at koste samfundet mindst 37 mia. kroner om året. Så der er god økonomi i at sætte sin lederrolle ind i et nyt perspektiv, som der bliver rig mulighed for, når tre af Danmarks førende personligheder inden for god ledelse holder oplæg på lederkonferencen i København den 3.maj med efterfølgende debat.
Et bud på autentisk ledelse fra autentiske ledere
En af oplægsholderne er Stefan G. Rasmussen, der som tidligere kaptajn i SAS blev landskendt, da han i 1991 nødlandede et SAS MD80-fly og reddede alle 129 passagerer. Her var der ingen fancy ledermanualer, jeg kunne kigge i. Passagernes sikkerhed afhang udelukkende af min erfaring, viden og situationsfornemmelse. Og det er i virkeligheden de tre faktorer, du som leder skal bruge i dine daglige beslutninger. Der ér ingen manual til god ledelse. For næste øjeblik vil altid være anderledes end der, hvor du er lige nu .
Ledelse skal være jordnær og menneskelig
Udgangspunktet for konferencen har været at trække ledelse helt ned på jorden og gøre det til et konkret værktøj, der kan læres og finpudses. Fordi man har taget en lang lederuddannelse, bliver man ikke nødvendigvis en god og autentisk leder , fortæller Lotte Klink. Det var derfor vigtigt for hende at få tre oplægsholdere, der både har viden om og erfaring med autentisk ledelse. For det er først, når du gør det, du siger, du skaber troværdighed og respekt. Skal erfarne ledere rykke sig, skal der facts på bordet , lyder det fra Lotte Klink.
Derfor vil konferencedeltagerne også kunne høre Bo Netterstrøm, der er administrerende overlæge på Arbejdsmedicinsk Klinik og en af landets førende stressforskere. Han vil blandt andet fortælle om sammenhængen mellem dårlig ledelse og stress, samt give sit bud på, hvordan lederne bliver klædt på til at nå deres mål. Meget af det handler om at bruge sin sunde fornuft, som den tredje oplægsholder, Thyra Frank er et godt eksempel på. Som leder af plejehjemmet Lotte har hun forkastet alle ´skabeloner´ for traditionel ledelse og med succes skabt et plejehjem, hun selv har lyst til at bo på.
Læs mere her
tags: København, Danmark, 2010, 2011, økonomi, uddannelse, medicin, 1991, SAS, jorden, overlæge, plejehjem, stress, Ford, miljø, Manpower,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar