Nyt forslag om at oprette et talentspor på erhvervsuddannelserne bliver modtaget med kyshånd af Dansk Byggeri, der kæmper for at tiltrække og fastholde de dygtige elever
Undervisningsministeriets talentrapport er netop blevet offentliggjort og har et markant fokus på erhvervsuddannelserne - uddannelser der netop har oplevet et større fald i søgningen. Men rapporten kommer med en løsning: at opdele erhvervsuddannelserne i et hovedspor og et talentspor.
- Det er et glimrende forslag. Hvis vi skal følge med globaliseringen, den øgede konkurrence og den teknologiske udvikling, er det enormt vigtigt, at vi får understreget, at man skal kunne bruge både hovedet og hænderne for at udføre godt håndværk, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.
Der vil være 20.000 færre med en byggefaglig erhvervsuddannelse i 2020, så Dansk Byggeri arbejder målrettet med at få flere elever - og ikke mindst flere af de dygtige elever - til at vælge at blive tømrer, murer eller struktør.
- Byggebranchen har brug for de dygtige unge på vores uddannelser. Det er dem, der i bogstaveligste forstand bygger vores samfund og hjem. Det er soleklart, at vi må gøre noget for at tiltrække, fastholde og motivere de dygtige elever. Et talentspor er et virkeligt godt bud herpå, siger Louise Pihl.
Især byggebranchens praktikpladser har været mærket af den finansielle krise. Men det skal ikke være den største barriere for flere fremtidige håndværkere, fastslår Louise Pihl:
- Vi skal gentænke skolepraktikken og bruge de små eller specialiserede virksomheder anderledes. Manglende praktikpladser må ikke være det, der afholder de unge fra at søge ind på vores erhvervsuddannelse.
Kontakt
Afdelingschef Louise Pihl, telefon 25 66 63 12
Kommunikationskonsulent Anja Binderup, telefon 25 66 63 07
Læs mere her
tags: uddannelse, 2020, 2020, virksomhed, teknologi, konkurrence, erhvervsuddannelser, praktikplads, skolepraktik, Undervisningsministeriet,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar