Hele 10 % flere unge har valgt at starte på konstruktøruddannelsen i år i forhold til 2010. Det glæder Dansk Byggeri, som længe har påpeget behovet for et højere uddannelsesniveau i bygge- og anlægsbranchen
Konstruktøruddannelsens popularitet har været stigende siden 2004, hvor 591 studerende blev optaget på uddannelsen. I august 2011 er 964 unge blevet optaget på bygningskonstruktøruddannelsen, byggetekniker og kort- og landmålingstekniker. Det er næsten 40 % flere studerende end for syv år siden - og en stigning på mere end 10 % blot i forhold til sidste år.
- Det er positivt, at flere og flere unge vælger en videregående uddannelse inden for byggeri og anlæg, og vi ser en helt klar tendens med et støt stigende optag de sidste mange år, siger Sidse Frich Thygesen, uddannelseskonsulent i Dansk Byggeri.
Der sker en løbende, massiv udvikling i byggeerhvervet inden for blandt andet materialer, teknologier, klima, energi og digital kommunikation. Hvis bygge- og anlægsbranchen skal følge med udviklingen, er der ifølge Sidse Frich Thygesen behov for flere medarbejdere med en videregående uddannelse:
- Det er helt centralt for udviklingen i bygge- og anlægsbranchen, at vores uddannelser fortsætter med at være søgte. Hvis vi skal følge med internationale udfordringer, være innovative og øge produktiviteten - så er uddannelse nøglen.
Undersøgelser viser, at både produktiviteten og nytænkningen øges, når uddannelsesniveauet stiger. Derfor er der behov for et højere uddannelsesniveau i bygge- og anlægserhvervet.
- Dansk Byggeri har flere gange påpeget, at branchen ikke får del i uddannelsesvæksten i samfundet, og dermed heller ikke de fordele, der er i et generelt højere uddannelsesniveau. Derfor byder vi de nye studerende velkommen - de skal være med til at løfte og udvikle branchen i fremtiden, fastslår Sidse Frich Thygesen.
De nye studerende vil være klar til at møde arbejdsmarkedet som byggeteknikere eller kort- og landmålingsteknikere i 2013 og som konstruktører i 2014.
Kontakt :
Uddannelseskonsulent Sidse Frich Thygesen, tlf. 72 16 01 81
Chefkonsulent Anja Binderup, tlf. 25 66 63 07
Læs mere her
tags: 2010, 2011, 2013, uddannelse, teknologi, produktivitet, energi, studerende, videregående uddannelse, 2014, kommunikation, arbejdsmarked,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar