Partnerskabet for folkeskolen samles nu over to dage til det første af i alt tre møder. På mødet skal parterne diskutere, hvordan folkeskolen kan blive bedre til at inkludere flere elever.
De har 24 timer sammen på Borupgaard i Snekkersten - overskriften er inklusion. Sådan ser det ud for det første møde i det nye partnerskab for folkeskolen, som træder sammen klokken 15 i dag. Lærere, pædagoger, ledere, kommuner og forældre skal give deres bud på, hvordan folkeskolen kan give plads til flere elever med særlige behov.
"Jeg ønsker en ny start for folkeskolen. Derfor skal vi i partnerskabet blandt andet drøfte folkeskolens udfordringer og væsentlige indsatsområder. Det er vigtigt at huske på, at de vigtigste forandringer ikke sker med lovgivning og flere penge. Og det er baggrunden for, at jeg har inviteret folkeskolens parter til et partnerskab for folkeskolen, så vi sammen kan skabe en fælles forståelse og ejerskab til de forandringer, som er nødvendige for at få en bedre folkeskole," siger Christine Antorini.
Formål med temamøde om inklusion
Formålet med temamødet om inklusion er at sætte fokus på, hvordan parterne kan bidrage til at omsætte de overordnede intentioner om mere inklusion til praksis. Mødet sætter fokus på tre undertemaer:
Holdning
Kompetencer
Organisering.
Cirka 84.000 elever i den danske folkeskole modtager i dag specialundervisning, og udgifterne til specialundervisning tegner sig for 30 procent af de samlede udgifter til folkeskolen. Derfor står inklusion højt på dagsordenen.
"Det er vigtigt for mig, at vi arbejder målrettet for, at flest mulige børn får mulighed for at være en del af børnefællesskabet og klassefællesskabet ved at blive inkluderet i den almindelige folkeskole," siger Christine Antorini.
Fakta
Regeringen har indbudt de centrale interessenter på folkeskolens område til et partnerskab for folkeskolen. Partnerskabet består af KL, Børne- og Kulturchefforeningen, Skolelederforeningen, Danmarks Lærerforening, BUPL, Skole og Forældre samt Danske Skoleelever.
De to næste møder i partnerskabet afholdes henholdsvis den 13. april og 10. maj.
Læs mere her
tags: Danmark, lovgivning, Borup, penge, folkeskole, undervisning,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar