Nye kurser omsætter viden til praksis og hjælper lærere og elever med at sætte sundhed på dagsordenen i undervisningen.
Ungdomsbyen i Rødovre vil med fire nye kurser sætte sundheden på dagsordenen i de danske skoler ved at omsætte ny viden til praksis. Kurserne henvender sig til lærere og elever i udskolingen. Projektet er støttet af Nordea-fonden med 3,4 mio. kr. Projektet kickstartes med en lanceringskonference den 30. maj 2011.
Det er en almen erfaring blandt klasselærere, at skolens timeløse fag - herunder sundhedsundervisningen - kan have svært ved at finde sin plads i skolens fagtrængsel. De koncentrerede kurser er tænkt som en effektiv hjælp for lærere og elever. Kurserne finder sted i Ungdomsbyen og udbydes fra skoleåret 2011/12.
Brug af ny viden i praksis
I Danmark er der flere forskningsprojekter og initiativer i gang med henblik på at forbedre befolkningens sundhed, og både fra politisk og privat side prioriteres sundhed højt. Projekt "hvad fremmer sundhed " sætter sundhed på dagsordenen - inden for rammen af et bredt og positivt sundhedsbegreb. Det betyder, at vi har taget afsæt i spørgsmål som:
Kan vi starte en godartet bevægelsesepidemi Hvad vil det sige at trives og have et sundt forhold til krop og seksualitet Hvordan påvirkes vores holdning til den mad, vi kan lide og til hvad vi spiser Hvordan påvirker de nye bioteknologiske muligheder vores opfattelse af sundhed
Kurserne i Ungdomsbyen udvikles i samarbejde med skoletjenesten på LIFE, Forskningscenter OPUS, Det Etiske Råd, Institut for Idræt, Streetmovement, Syddansk Universitet, Psykiatrifonden, LMS og LGBT-Danmark.
På lanceringskonferencen den 30 maj 2011 holder Bjarne Bruun Jensen oplæg om moderne sundhedspædagogik. Mickey Gjerris afrunder og perspektiverer dagen.
Herudover vil nedenstående oplæg på konferencen give indtryk af, hvordan de nye kurser kan medvirke til at omsætte viden og erfaring til ny sundhedspædagogisk praksis.
Pædagogik i sundhedens etiske grænseland v/Thomas Laursen, Det Etiske Råd
Flyt dig mellem påbud og forbud v/Jeppe Skovgaard, projektleder Streetmovement
Identitetsdannelse, kropskultur og trivsel blandt unge v/Mette Kyrpø, PsykiatriFondens Børne- og Ungeafdeling
Ny nordisk hverdagsmad i en hyperkompleks ungdomskultur v/Torben Ingerslev Roug, Det Biovidenskabelige Fakultet
Lanceringskonferencen afholdes i Ungdomsbyen og henvender sig til alle interesserede aktører på det sundhedspædagogiske område herunder: Undervisningsministeriet, skoleledere, lærere, lærerseminarier, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Sundhedsstyrelsen, kommunale forvaltninger, kommunale sundhedskonsulenter, Universitetsafdelinger med interesse for sundhed og pædagogik.
Konferenceprogrammet er offentliggjort på Ungdomsbyens hjemmeside www.ungdomsbyen.dk, hvor tilmeldingen også finder sted, sæt allerede nu kryds i kalenderen den 30. maj 2011 kl. 12-16.
Læs mere her
tags: Danmark, 2011, politi, Nordea, Sundhedsstyrelsen, teknologi, videnskab, undervisning, projektleder, Undervisningsministeriet, bioteknologi, Syddansk Universitet, LG, Forskning, forskningsprojekt, Rødovre,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar