Studenterrådet ved Københavns Universitet er harmdirrende over, at Københavns Universitet kunstigt har pustet semesterlængden op ved at indføre tomme uger midt i semestrene, som Politiken har afsløret i dag. Studenterrådsformanden er bekymret for, at det skader samfundets tillid til Københavns Universitet.
Politiken har i dag offentliggjort, at Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet kunstigt har pustet semesterlængden op ved at tælle tomme uger i semesteret med, hvor der ikke afholdes undervisning.
Det er blot den seneste af en række skandaler på Det Humanistiske Fakultet. Tidligere på måneden kom det frem, at Folketingets taxameterløft af bl.a. de humanistiske uddannelser ikke har resulteret i mere undervisning på Det Humanistiske Fakultet. Tværtimod var der blevet færre timer på de humanistiske uddannelser de senere år.
Bjarke Lindemann Jepsen, der er formand for Studenterrådet, er frustreret over, at Københavns Universitet gang på gang fører de studerende bag lyset:
Med nedgangen fra 14 til 12 ugers semestre på Humaniora i foråret 2011 protesterede vi studerende med budskabet om, at nu var smertegrænsen nået. Dengang lovede universitetsledelsen, at man ville gå tilbage til 14 uger. Nu kommer det så frem, at de bevidst har ført os bag lyset og har lagt tomme uger ind i semesterplanerne. Det er ganske enkelt uværdigt, og kun noget, som jeg på det kraftigste kan tage afstand fra, siger Bjarke Lindemann Jepsen.
Bjarke Lindemann Jepsen mener, at Københavns Universitet atter er ved at komme ud i enorm tillidskrise til samfundet og ikke mindst til de studerende:
En ting er at sige, at der ikke er råd til flere timer. Det er frustrerende nok i sig selv for studerende, der har under 5 timer om ugen. Men det er ganske enkelt pinligt for Københavns Universitet bevidst at snyde med semesterlængderne, forklarer Bjarke Lindemann Jepsen og understreger, at Studenterrådet flere gange har opfordret både politikere og universitetsledelse til at indføre et minimumstimetal:
For at vi kan blive gode kandidater, har vi desperat brug for et minimumstimetal, så ledelsen er forpligtet til at give os den undervisning, vi har behov for. Kun på den måde kan vi være sikre på, at vi studerende får tilstrækkelig undervisning, siger Bjarke Lindemann Jepsen.
Læs mere her
tags: 2011, København, politi, uddannelse, kunst, Politiken, Folketinget, undervisning, studerende, Københavns Universitet,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar