Masser af mennesker har lyst til og behov for at holde hjernen skarp resten af livet og få en klogere og gladere fremtid. Den tanke kunne man i hvert fald nemt få, hvis man var til stede i konferencesalen på Teknologisk Institut den 14. september, da den populære konference Hjernedagen løb af stablen med bidrag fra nogle af Danmarks førende eksperter inden for hjernevidenskab, psykologi og trivsel.
Knapt et par hundrede deltagere, der repræsenterede alle hjørner af dansk erhvervsliv, var mødt op for at blive klogere på, hvordan de gennem træning kan forbedre hjernens ydeevne og opnå forandringer ved fx at bryde de dårlige, indgroede vaner i krybdyrhjernen . Og sektionsleder Line Lou Mortensen fra Teknologisk Institut, der havde arrangeret konferencen, var meget tilfreds med det store fremmøde, de engagerede oplæg fra de inviterede eksperter og de mange nysgerrige spørgsmål fra deltagerne i salen.
- For andet år i træk har vi erfaret, at mange medarbejdere og virksomhedsledere er interesserede i at bruge hjerneforskningens viden og erfaringer til at motionere hjerne og herved opnå sorte tal på bundlinjen og en højere trivsel i hverdagen. Det er nemlig en myte, at hjernen begynder at forfalde i slutninger af tyverne, hvorefter det uundgåeligt går ned ad bakke, understreger Line Lou Mortensen. Og hun tilføjer, at den nyeste forskning viser, at det er livsstilsfaktorer, der får hjernen til at forfalde og ikke alderen. Dermed kan man via kost, motion og hjernegymnastik vedligeholde eller ligefrem forbedre sin hjernes ydeevne hele livet. Eksempelvis kan indgroede vaner og tankemønstre ændres til at styrke både lederes og medarbejderes performance.
Træn hjernen og opnå bedre resultater
Deltagerne på Hjernedagen skulle igennem et alsidigt program præsenteret af stærke profiler. Og deltagerne fik da også både lært at træne hjernen, hvile den og opnå kontrol over den.
- Det er super godt at være med til den her konference og få nogle brugbare redskaber til at tænke anderledes og blive mere parat til at tackle forandringer både på jobbet og i privatlivet, fortæller Karina Bahn, der arbejder som sekretær i HTK Idrætsteam i Høje Taastrup Kommune.
Blandt talerne var blandt andre den fremadstormende og prisbelønnede læge og hjerneforsker Milena Penkowa fra Københavns Universitet, den kendte læge og hjerneforsker Peter Lund Madsen og bestsellerforfatteren Torben Wiese, der står bag Vanebryderuddannelsen. Sidstnævnte gav deltagerne et underholdende foredrag om, hvorfor vores hjerne elsker vaner, og hvordan vi kan bryde de dårlige.
- Torben Wiese er en super god formidler, for han taler et sprog, alle forstår. Og så giver han os nogle ideer til, hvordan vi på en enkel måde kan vække vores hjerne, udfordre den og holde den i gang, så vi forhåbentlig også bliver bedre til at omstille os, siger Anne Carlslund, der sidder på kontor sammen med Karina Bahn fra HTK Idrætsteam i Høje Taastrup Kommune.
Byt kontorplads og vind ny energi
De to kolleger har som en konsekvens af konferencen besluttet, at de vil udfordre deres hjerner ved at bytte plads på kontoret for at se, om det giver en effekt på overskudskontoen og omstillingsparatheden. For konferencen har overbevist dem om, at det er forsøget værd at give lidt slip på det dominerende tryghedsbehov til fordel for hjernegymnastikken.
Og hvis du gik glip af dette års konference om Hjernedagen, har du noget at se frem til for planen er, at Teknologisk Institut til næste år gentager succesen med en række nye inspirerende talere fra hjerneforskningens verden.
Billedtekst: Den nyeste hjerneforskning viser, at det er livsstilsfaktorer, der får hjernen til at forfalde og ikke alderen. Der er derfor god grund til at motionere hjernen hele livet igennem.
Læs mere her
tags: Danmark, København, uddannelse, storm, virksomhed, energi, videnskab, Teknologisk Institut, Milena Penkowa, Høje Taastrup Kommune, psykologi, sprog, forfatter, gymnastik, livsstil, Københavns Universitet,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar