lørdag den 15. februar 2014

Hele verden vil lære om dansk el på Sommerskole Power

Ingeniørhøjskolen i Århus har i den seneste tid modtaget ansøgninger fra mere end 26 lande. De er skrevet af ingeniørstuderende som ønsker at deltage i den allerførste sommerskole med fokus på elnettet og brugen af alternativ energi. I alt 28 studerende kan nu se frem til en tre uger lang sommerskole med base på Fuglsø-centret på Mols.

Vi er meget glade for den overvældende interesse som udlandet viser os, men det danske elnet er jo også front-teknologi. Danmark baner med sine stærkstrømsingeniører vejen for mere alternativ el-produktion, især ved hjælp af vindmølleparker. Og da arbejdet med elnettet sker i et internationalt perspektiv, så glæder vi os til at modtage ingeniørstuderende fra så fjerne lande som Kina, Etiopien, Rusland, Indien og Australien , siger ingeniørdocent Martin Heide Jørgensen, fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

Sommerskole Power arrangeres af fem danske uddannelsesinstitutioner, der uddanner stærkstrømsingeniører. Udover Ingeniørhøjskolen i Århus deltager Danmarks Tekniske Universitet, Ingeniørhøjskolen i København, samt Syddansk Universitet og Aalborg Universitet.

Stærkstrømsingeniører gavner klimaet
Sommerskolen foregår i august og udover virksomhedsbesøg hos el-producenten Vattenfall i Fredericia og vindmølleteststationen Høvsøre ved Nissum Fjord vil deltagerne få indsigt i behovet for et fleksibelt elnet, ligesom de vil blive undervist i det teoretiske grundlag for teknologierne bag det danske elnet.

Stærkstrømsingeniøren er uhyre populær især nu, hvor Danmark er frontløber og lader vindmøller stå for en større del af el-produktionen end kraftværkerne, der udleder CO2. Vi har en jord, vi skal passe på - en klimaudfordring vi skal have løst, og samtidig vil vi have forsyningssikkerhed, så der altid kommer strøm ud af stikkontakten, og det er nogle af de emner vi tager op på den allerførste Sommerskole Power , siger Martin Heide Jørgensen.

Stor efterspørgsel på stærkstrømsingeniører
Sommerskole Power skal generelt skabe fokus på ingeniører med speciale i stærkstrøm. Især i Danmark, da de største danske årgange af ingeniører med speciale i el er på vej på pension.

Danmark har brug for stærkstrømsingeniører. Kan du forestille dig et samfund uden strøm Intet ville fungere, og det er altså stærkstrømsingeniøren der sørger for at vi får strøm gennem stikkontakten. Og nu hvor hele det danske elnet lige straks skal opgraderes, hvilket sandsynligvis vil tage 20 år, så er jobmulighederne jo virkeligt gode for de kommende i faget , siger Martin Heide Jørgensen.

Regeringen godkendte i foråret planer om at alle danske elmaster skal nedlægges for i stedet at føre strømmen via kabler i jorden. Den kommende kabellægning af hele transmissionsnettet er ikke set før og er et udtryk for at opgradere elnettet, så det kan håndtere omlægningen til brug af mere vindkraft. Og Danmark er i høj grad forgangsland.

21 % af Danmarks el-produktion stammer fra vindmøller og til sammenligning henter Tyskland kun 6 % af deres el fra vindmøller, så vi forstår godt hvorfor ingeniørstuderende fra hele verden har ansøgt om at komme på Sommerskole Power , siger Martin Heide Jørgensen.

FAKTA
Den internationale Sommerskole Power finder sted fra 9-28. august 2009 med base på Fuglsø-centret på Mols.
Sommerskole Power arrangeres af Ingeniørhøjskolen i Århus, Ingeniørhøjskolen i København, Danmarks Tekniske Universitet samt Aalborg og Syddansk Universitet, og støttes af EnergyMinds, interesseorganisation for forsyningsselskaberne.
De 28 deltagende ingeniørstuderende kommer fra 13 lande fordelt over hele verden, deres deltagelse er gratis.
Læs mere på www.iha.dk/summerschools
Håndværkere, bl.a. elektrikere kan læse videre til stærkstrømsingeniører. Ingeniørhøjskolen i Århus tilbyder både adgangskurser for håndværkere samt selve uddannelsen til stærkstrømsingeniør.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, Tyskland, København, Århus, uddannelse, Rusland, Kina, Indien, Vattenfall, udland, Aalborg, jorden, Aalborg Universitet, virksomhed, Håndværker, teknologi, Australien, energi, Fredericia, Etiopien, sommerskole, vindmøller, el-produktion, Ingeniørhøjskolen, Mols, stærkstrømsingeniør, jobmuligheder, Danmarks Tekniske Universitet, EnergyMinds, organisation, Syddansk Universitet, studerende, uddannelsesinstitution, elektriker,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar