Overalt i landet foregår der i denne uge en sand folkevandring af elever fra grundskolen til en lang række af arrangementer på gymnasier, universiteter og oplevelsessteder. Som led i Dansk Naturvidenskabsfestival vil hen imod 10.000 skoleelever blandt andet bruge ugen til at få konkret viden om det næste trin i deres skoleforløb. Og det vil ikke gå stille af sig.
Overalt hvor eleverne kommer frem, er der arrangeret naturvidenskabelige events, foredrag og eksperimenter, som skal gøre besøget til en positiv oplevelse, der engagerer eleverne, og giver dem en levende forståelse af, hvad skolerne kan tilbyde. Bag de mange begivenheder står lærere, elever og studerende på gymnasier og videregående uddannelsesinstitutioner.
Der er tale om ægte brobygning: Eleverne fra grundskolen går hjem med en god oplevelse, en masse viden om naturvidenskab og en fornemmelse af deres fremtidige skole. De livlige brobygningsarrangementer er med til at afmystificere de næste trin i uddannelsessystemet. Samtidig lærer de studerende på værtsskolerne en hel masse af at formidle viden om naturvidenskab. De opnår en formidlingskompetence, som de kan få stor glæde af i det videre uddannelsesforløb.
Mange steder i landet er der et løbende samarbejde mellem for eksempel gymnasierne og grundskolerne om undervisning i naturfagene. Men Dansk Naturvidenskabsfestival sætter yderligere skub i etableringen af konkrete samarbejder. I forvejen har en lang række skoler og gymnasier nemlig sat ugen af til naturvidenskab, og derfor ligger det lige for at udnytte festivalen til åbent hus–arrangementer. Dansk Naturvidenskabsfestival er den oplagte anledning til handling.
Særligt gymnasier har få stablet et stort antal brobygningsarrangementer på benene. Et af de opsigtsvækkende arrangementer foregår Kalundborg Gymnasium, hvor 375 elever fra grundskolens 7.–10. klasse inviteres til sundhedslaboratorium, hvor de kan deltage i alternative idrætsaktiviteter som ballebold instrueret af hf–elever og få lavet test af kondital og body mass index. Medicinalvirksomheden Novo Nordisk opstiller en sundhedsstand.
Men også universiteter og seminarier bygger bro i naturvidenskabsugen. I Haderslev får seminariet ikke mindre end 2.000 elever på besøg fra store dele af det sydlige Jylland, når døren på torsdag går op til institutionens "Liv og Bevægelse"–arrangement. Her er der indrettet 20 "værksteder", hvor grundskoleeleverne kan boltre sig. Det tyske science–center Phänomenta kommer på besøg, og der er workshops om drager, vindmøller, mad, dans, Mars, selvkørende biler, vulkaner og mange andre ting.
Vi fremsender gerne en oversigt over alle brobygningsarrangementer i den region af landet, du dækker som journalist eller fotograf. Du er velkommen til at besøge et eller flere af arrangementerne. Kontakt Søren Gade Stendal, Publikum Kommunikation, på tlf. 33 33 82 10.
Ønsker du yderligere oplysninger, kan du kontakte direktør Mikkel Bohm, tlf. 20 22 46 33, eller projektleder Pernille Vils Axelsen på tlf. 28 77 93 17, begge fra Dansk Naturvidenskabsformidling. Du kan også kontakte Søren Gade Stendal, Publikum Kommunikation, på tlf. 33 33 82 10.
Læs mere her
tags: direktør, Kalundborg, uddannelse, Jylland, virksomhed, Novo Nordisk, Søren Gade, Gymnasium, journalist, naturvidenskab, videnskab, vindmøller, undervisning, projektleder, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, Haderslev,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar