Introdage på regionens erhvervsskoler skal øge de unges interesse for at tage en erhvervsuddannelse Frisør, smed eller måske industritekniker Over 13.000 elever fra grundskoler i hovedstadsregionen får i perioden fra 18. august til 26. september lejlighed til at vurdere om, det kunne være noget for dem at tage en af de over 100 forskellige erhvervsuddannelser, når regionens erhvervsskoler holder introdage.
I løbet af en introdag vil de unge både få en generel introduktion til erhvervsuddannelserne og opleve, hvad det vil sige at gå på skolen. De vil møde virtuelle rollemodeller, som vha. app til smartphones træder ud af lærredet og fortæller de unge om livet som elev på en erhvervsuddannelse. Derudover vil der også være de indledende runder til den såkaldte Skills Stafet, hvor de unge skal dyste i tremands-hold i praktiske færdigheder, så som at lægge flisegulv eller samle en vandlås på tid.
Opvarmning til DM i Skills
Vinderne af stafetten skal mødes med hold fra resten af Danmark, når finalen bliver afholdt i forbindelse med DM i Skills i Bella Center på Amager den 8.-10. januar 2015. DM i Skills er de årlige danmarksmesterskaber i håndværksfag, hvor elever kæmper om at blive de bedste i deres fag.
Værtsskabet går på skift, og i år er Region Hovedstaden,
Københavns Kommune og erhvervsskoler i regionen gået sammen med organisationen SkillsDenmark om at afholde DM i Skills.
- Vi har alt for mange unge uden job og uddannelse i hovedstadsregionen, og samtidig er vi den region i Danmark, hvor færrest vælger at tage en erhvervsuddannelse, når de går ud af 9. klasse. Med introdagene og DM i Skills vil vi åbne de unges øjne for, at der brug for faglærte arbejdere, og at der er fremtid i at tage en erhvervsuddannelse, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.
Hun peger også på, at der bliver brug for flere faglærte medarbejdere i forbindelse med, at der skal etableres en letbane og bygges et nyt hospital i Nordsjælland.
Gøre op med fordomme om erhvervsuddannelser
Fire af de erhvervsuddannelsesinstitutioner, som slår dørene op for de nysgerrige unge, ligger i København, og Pia Allerslev (V), børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, er glad for det udstillingsvindue som både introdagene og DM i Skills giver:
- Der er mange fordomme omkring, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse, og derfor vælger mange gymnasiet nærmest på autopilot. Vi har en opgave i at få anskueliggjort, at det er lige så fint at få et svendebrev som at få en studenterhue. Det gør vi bedst ved at invitere de unge indenfor, så de selv kan danne sig et indtryk af miljøet og mulighederne, inden de skal vælge ungdomsuddannelse, siger Pia Allerslev.
- Skills er billedet på, hvor stor en differentiering der er inden for erhvervsuddannelserne. Vi ønsker at vise folkeskoleeleverne den faglige begejstring og stolthed, man kan have over at kunne et håndværk. Samtidig kan vi få fortalt om de mange muligheder, der ligger i en faglært uddannelse fra svendebrev til at starte egen virksomhed til at læse videre, siger Ole Heinager, direktør Københavns Tekniske Skole
Region Hovedstaden og Københavns Kommune har som målsætning for deres værtskab, at 10 procent flere unge i 2015 vælger en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Ifølge Undervisningsministeriet er tallet 13 procent i år.
Yderligere oplysninger hos
Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden, via pressevagten på tlf. 70 20 95 88
Pia Allerslev, børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, via pressechef Erik Bjørn Møller, tlf. 51 52 38 55
Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark, via kommunikationskonsulent Mads Laurids Petersen, tlf. 24 60 16 55
Ole Heinager, direktør Københavns Tekniske Skole og repræsentant for erhvervsskolerne i region hovedstaden, via presseansvarlig Theresa Vind, tlf. 21 46 48 53
Fakta Skills stafetten
13.600 elever fra 8. klasser i hovedstadsregionen dyster i praktiske færdigheder i Skills Stafetten.
Skills Stafetten løber af stablen ved 200 introdage på regionens erhvervsskoler fra 18. august til 26. september 2014.
De bedste hold fra hele landet konkurrerer i finalen, der afholdes 9. januar 2015 i Bellacentret som en del af DM i Skills, hvor erhvervsuddannelseselever fra hele landet kæmper om at blive den bedste inden for deres fag.
DM i Skills, introdagene og Skills Stafetten arrangeres af SkillsDenmark, Region Hovedstaden og Københavns Kommune i samarbejde med regionens erhvervsskoler, UU-centre, kommuner og grundskoler.
Fakta om erhvervsuddannelserne
13% af en ungdomsårgang i hovedstadsregionen vælger en erhvervsuddannelse - i 2008 var tallet 20%.
Regeringens målsætning er, at 30% af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen i 2025, for der bliver brug for faglært arbejdskraft i fremtiden.
Der findes over 100 forskellige erhvervsuddannelser, og job samt videreuddannelsesmulighederne er rigtigt gode.
DM i Skills
DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.
Omkring 260 unge deltager og de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.
Næste DM i Skills finder sted den 8.-10. januar 2015 i Bella Center i København, hvor der forventes omkring 50.000 besøgende.
DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen - heriblandt grundskoleelever - erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder
Læs mere her
tags: hospital, Danmark, 2008, København, mesterskab, direktør, borgmester, uddannelse, Nordsjælland, Amager, virksomhed, Bella Center, hovedstad, Region Hovedstaden, folkeskole, erhvervsuddannelser, kommunikation, organisation, Undervisningsministeriet, gymnasiet, uddannelsesinstitution, arbejdskraft, miljø, 2014, Fakta,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar