Flere og flere under 30 bliver ledere, viser nye opgørelser fra Ledernes Hovedorganisation, og det hilses velkommen fra mange sider. Men man bliver ikke automatisk en god leder, fordi man er ung og dynamisk. De unge ledere skal lære et håndværk og støttes af ældre ledere.
"Der er meget praktik i at være en god leder", siger Christian Dahl fra LMI Danmark, som er en af initiativtagerne bag projektet "Ung i ledelse".
"Vi ved, at de forventningsfulde unge er på vej ind på arbejdsmarkedet, og at en stor del af dem regner med at være ledere indenfor 3 år. Men ved de overhovedet, hvad det vil sige at være leder – og er det realistisk for dem alle at have lederdrømme Det er noget af det, vi bidrager til afklaring af i forløbet".
Udgangspunkt i det daglige arbejde
Til "Ung i ledelse" er knyttet en række erfarne ledere, der vil virke som mentorer for de unge. Forløbet er bygget op som en blanding af individuel sparring på arbejdspladsen og gruppeseancer, hvor alle deltagere, på tværs af virksomheder og brancher, diskuterer de udfordringer, de sidder med. Og vigtigst af alt tager forløbet udgangspunkt i den praktiske hverdag:
"Jeg læste en gang, at Daniscos HR–chef mener, at lederudvikling bedst sker via coaching på jobbet i det daglige, fremfor på kurser. Hos LMI Danmark er vi helt enige. I teorien er teori og praksis det samme, men i praksis viser det sig tit at være noget helt andet. Derfor virker vi som sparringspartnere i deltagernes egen hverdag og kobler både teori og øvelser op på de daglige udfordringer. På den måde kan de unge med det samme omsætte de nye indsigter til handling", slår Christian Dahl fast.
Hjælp til lederemner og deres ledere
Forløbet er samtidig ment som en hjælp til de unges ledere:
"I mit daglige arbejde har jeg kontakt med mange virksomheder, og jeg kan se, at dogmet om, at medarbejdere ikke forlader virksomheden, men chefen, er særligt sandt, når det gælder de forventningsfulde unge", fortæller Christian Dahl.
"Samtidig viser en ny amerikansk undersøgelse, at 75% af lederne på verdensplan synes, det er meget vigtigt at støtte potentielle ledere men samtidig ikke er tilfredse med den støtte, de selv giver i deres firmaer. Gode ledere kommer ikke af sig selv, og derfor er det vigtigt, at virksomhederne laver de rigtige investeringer i deres udvikling af ledere. Det vil vi gerne bidrage til ved at hjælpe travle ledere med at støtte de unge lederspirer. Gennem dette forløb kan vi både spotte de gode lederemner og sikre, at der står unge ledere klar i kulissen til fremtidens lederjobs".
Kontaktpersoner:
Business Partner i LMI Danmark Christian Dahl. Telefon 23 41 56 04 (Sjælland)
Business Partner i LMI Danmark Bente Tranekær. Telefon 75 73 73 57 / 30 51 33 55 (Jylland)
Business Partner i LMI Danmark Lene Kristensen. Telefon 64 41 44 45 / 22 16 58 64 (Fyn)
Business Partner i LMI Danmark Line Hou. Telefon 26 82 65 95(Fyn)
Baggrund
Om "Ung i ledelse"
"Ung i ledelse" er et afklarings– og udviklingsforløb, der klæder lederemner og nye ledere på til rollen som ung leder. I løbet af 6 måneder føres deltagerne gennem 3 faser:
1. Afklaring af ansvars– og kompetenceområder
2. Uddannelses– og træningsforløb
3. Evaluering og kompetenceafklaring med fokus på fremtiden.
Undervejs gennemgår deltagerne en proces med fokus på holdninger, vaner og adfærd, hvor de blandt andet skal træne nye vaner og sætte nye mål gennem samtaler, øvelser og handling.
75% af verdens ledere er ikke tilfredse med støtten til lederemner
Den amerikanske koncern Development Dimensions International har netop offentliggjort resultatet af den verdensomspændende Global Leadership Forecarst 2008/2009. Af den fremgår det blandt andet, at toplederne mener, det er vigtigt at støtte lederspirer men ikke mener, det bliver gjort godt nok. Samtidig viser undersøgelsen, at medarbejdernes tillid til ledelsen har været støt faldende i de senere år.
Læs mere om undersøgelsen på http://www.ddiworld.com/thoughtleadership/globalleadershipforecast2008.asp
Om LMI Danmark A/S
LMI Danmark A/S blev etableret i 1990 og består nu af 14 selvstændige Business Partners landet over. LMI Danmark er en del af LMI International, der er grundlagt af Paul J. Meyer i 1966. LMI Danmark hjælper ledere og nøglepersoner til vækst, både personligt og forretningsmæssigt. Det sker gennem udviklingsprogrammer over 6–12 måneder, hvor en LMI Sparringspartner kommer ud i den enkelte virksomhed og arbejder med praktisk relaterede teorier og metoder.
LMI Danmark kan træffes på stand nummer 151 på Træfpunkt Human Resources ® 2008 i Øksnehallen i København d. 1.og 2. oktober.
Læs mere her
tags: Danmark, 2009, 2008, København, Sjælland, Danisco, Jylland, selvstændig, virksomhed, lederjob, mentor, organisation, arbejdsmarked, sprog, coach,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar