Bad Request
Medarbejdersamtaler får ofte den ansatte til at tro, at der er tale om en fortrolig samtale. Det er der som oftest ikke. I en konkret sag blev en medarbejder hos ISS fyret efter en medarbejdersamtale, hvor den ansatte gav udtryk for, at han var ked af sit arbejde, fordi der var en dårlig stemning på arbejdspladsen. Dagen efter blev han fyret. Dårlig stil Eller god ledelse...I hvertfald bør man som virksomhed gøre sig nogle etiske overvejelser, der ikke sætter virksomheden og medarbejderne i forlegenhed. På HR Konsulentuddannelsen (HRK) - se www.hrk.se - Der er landets suverænt største uddannelse indenfor personaleområdet, hvor flere end 1.500 personaleansvarlige har taget eksamen - sættes der i denne tid fokus på medarbejdersamtalerne.
Det kræver viden, indsigt og overblik at følge med udviklingen inden for personaleledelse i disse år. De menneskelige ressourcer tillægges en stadig vigtigere betydning ifm. virksomhedernes planlægning, og der stilles større krav end nogensinde til den personaleansvarlige.
HR-konsulentuddannelsen, HRK, er baseret på e-learning, men kombineres med forelæsninger efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen tager udgangspunkt i den grundlæggende læring om HRM og belyser over seks moduler, hvorledes arbejdsopgaver inden for Human Resource Management løses optimalt, og hvordan HR-konsulenten kan optimere processerne i organisationen.
Uddannelsens seks moduler er på handelshøjskoleniveau og indeholder flg.:
Modul 1: Personalepolitik og - administration
Herunder formulering af personalepolitik, begreber og
indhold. Virksomhedskultur, fusioner, politiker (ex. Facebook, rygning, seniorpolitik, ligestilling, mv.), arbejdsmiljø, hjemme- og distancearbejde, personalepolitisk udviklingsarbejde, effektmåling, HR-Intranet, dataopsamling, personalestatistik, headcounts, kommunikation og videndeling, mv.
Modulet inkluderer ekstra afsnit om forandringsledelse,
fusions- og sammenlægningsprocesser, værdibaseret ledelse, ledelsesbegrebet, lederrollen & udvikling. virksomhedskultur, storytelling, arbejdsmiljø og stresshåndtering mv..
Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave
og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 26.08.11, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.
Modul 2: Rekruttering og udvælgelse
Herunder jobanalyser, søgning, annoncering, e-cruiting, ansættelsessamtaler, interview, samtale og lytteteknik,
jura for ansættelsessamtalen, ansættelsesaftaler, screening, erhvervspsykologiske tests, referencetagning, prøvetidssamtaler, tiltrækning og fastholdelse, præstationsvurderinger, mv..
Modulet inkluderer ekstra afsnit med værktøjer og metoder inden for avanceret interviewteknik og psykologi, herunder interviewguides og evaluering.
Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave
og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 24.10.11, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.
Modul 3: Medarbejderudvikling og -samtaler
Herunder medarbejdersamtaler, personalebedømmelse, jobudvikling, organisationspsykologi, personaleplanlægning, uddannelsesplanlægning, Performancevurderinger,
HR-værdikæden, kompetence-, talent- og karriereudvikling, holdningsundersøgelse, mv.
Modulet inkluderer ekstra afsnit med værktøjer og metoder fra psykologiens verden, herunder undervisning i avanceret adfærdspsykologi, personlighedens psykologi og -varianter, appreciative inquiry, teambuilding, coaching, supervision, mentoring, kommunikation, konfliktløsning, motivation, mv.
Ca. 120 siders læsning med e-learning-case, online-opgave
og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 28.11.11, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.
Modul 4: Løn og kompensation
Herunder lønpolitik, lønregulering, lønsystemer,
personalegoder og frynser, ydelser, chef og direktørløn,
skat, ny løn, options, warrants, løntilskud,
medarbejderaktier, obligationer, lønstatistik, mv..
Ca. 100 siders læsning med e-learning-case, online-opgave
og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 26.01.12, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.
Modul 5: Personalejura
Herunder overenskomst- og aftalesystemet, Funktionærloven, Hovedaftalen, samarbejdsaftaler, kendelser, efterløn, varsling, strafbare forhold, EU-direktiver, faglig voldgift, Persondataloven, orlov, ansættelsesaftalen, dagpenge, Ferieloven, 120-dages reglen, arbejdskonflikter, ligebehandling, konkurrenceklausuler, udstationering, mv.
Ca. 100 siders læsning med e-learning-case, online-opgave
og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 27.03.12, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.
Modul 6: Afskedigelser
Herunder opsigelser, fratrædelsessamtalen, 120-dages reglen, bortvisning, fritstilling, fratrædelsesaftaler, etik, genplacering, fratrædelsesårsager, advarsel, påtaler, suspension, mv.
Ca. 100 siders læsning med e-learning-case, online-opgave
og online-tilbagemelding med evaluering. Valgfri kursusdag
den 25.05.12, kl. 9.00-16.00 på Radisson Royal i København.
Eksamen
Herunder gennemgang af hver kursists testresultater ved
hvert modul. Eksamen finder sted d. 30. maj 2012.
HR-konsulentuddannelsen giver deltagerne den nødvendige
viden, så de kan imødekomme organisatoriske udfordringer på alle niveauer, medvirke i virksomhedens medarbejderudvikling og være med til at sætte den fremtidige agenda inden for personaleledelse.
Deltagerne lærer hvorledes de nye strømninger, trends og ledelsesmetoder påvirker organisationen, men først og
fremmest den grundlæggende, moderne personaleledelsesstil. Undervisningsmaterialet er på handelshøjskoleniveau, men kombineres med faglig viden og cases fra udvalgte
virksomheder.
Hvem bør deltage
Undervisningen henvender sig til HR-medarbejdere i private og offentlige virksomheder, der til daglig arbejder med organisations og personaleudvikling samt erfarne HR-medarbejdere, der ønsker et "brush up". Der er sket meget inden for HR-området i de sidste fem år og mange begreber, love, metoder og værktøjer har forandret sig. Dette er en god løsning for alle, der ønsker at være på forkant med de nye spilleregler inden for HRM.
Undervisningsform
Ved tilmelding til kurset modtager deltagerne et password og
et brugernavn, der giver direkte adgang til undervisningssiderne, bibliotekerne og linksiderne, der er tilkoblet undervisningen. Samtidig får deltagerne adgang til et online-dialogforum med eksperter og fagfolk, der bidrager undervejs i kursusforløbet med indlæg, cases og praktiske eksempler. Via dialogforumet har deltageren også mulighed for at komme i kontakt med de
øvrige kursister. Undervisningen er konkret og jobrelateret, og kurset er tilrettelagt således, at deltageren kan trække direkte
på indlæringen i forbindelse med daglige arbejdsopgaver.
Læs mere her.
Forberedelse:
Før kursets start udfyldes et omfattende spørgeskema, som,
når vi har behandlet svarene, viser deltagerens læringsprofil og deltagerens niveau inden for HRM. Profilen vil blive holdt op imod deltagerens resultater ved den afsluttende eksamen.
Krav til udstyr:
For at kunne deltage på HR-Konsulentuddannelsen, skal du have adgang til en pc med internetopkobling og en e-mail-adresse.
Kontakt Aktiv Kurser
For personlig rådgivning kontakt venligst Aktiv Kurser på
telefon 4576 58 58 eller send en e-mail.
Læs mere her
tags: aktier, København, direktør, internet, interview, Facebook, politi, uddannelse, vold, EU, obligationer, personalegode, 2012, virksomhed, løntilskud, biblioteker, penge, stress, ISS, mentor, Human Resource Management, appreciative inquiry, motivation, organisationspsykolog, Konsulentuddannelsen, konkurrence, miljø, arbejdsmiljø, personaleledelse, Personalejura, Management, medarbejderudvikling, HR-konsulent, ledelsesstil, psykologi, kommunikation, organisation, kursusforløb, undervisning, ansættelse,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar